6.1 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
KrimiTulekahju sai alguse süütamisest

Tulekahju sai alguse süütamisest

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Teisipäeval, 21. augustil Rapla südalinnas toimunud tulekahju sai alguse süütamisest.

Tegemist oli Rapla Tarbijate Ühistu omanduses olnud kuurihoonega aadressil Hariduse 3. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristi Raidla kinnitas, et politseile on süütajad teada. Küll aga ei alustata selles asjas kriminaalmenetlust, sest kurikaelte näol on tegemist alaealistega.
“Menetlust ei alustata, sest tegemist on alla 14-aastastega, kes on kriminaalmenetluse seadustiku mõistes süüvõimetud ja nende puhul kasutatakse teo heastamiseks teisi mõjutusvahendeid,” sõnas Raidla.
Tulekahju Rapla südalinnas sai alguse teisipäeva, 21. augusti pärastlõunal. Põles vana kuurihoone, mis asub Rapla Tarbijate Ühistu hoone ja turuplatsi vahel. Päästjad suutsid tulekahjule küll piiri panna, kuid nende kohale jõudes oli terve hoone juba leekides. Oma osa oli kindlasti ka pikal väheste sademetega perioodil, mis tulekahjule eelnes. Nii sai tuli terve hoone veel kiiremini haarata. Õnneks puhus tulekahju ajal tuul lääne poolt ning lähedalasuvad majad seetõttu kahjustusi ei saanud.
Rapla Tarbijate Ühistu esimees Väino Sassi ütles, et naabrid olid süütamist pealt näinud. Tuleroaks saanud hoone seisis viimasel ajal peaasjalikult tühjana. Varem on seal olnud näiteks taara vastuvõtt ja lahtise õlle müügipunkt. Sassi sõnul oli viimasel ajal tegemist kohaga, kuhu sai erinevaid asju ajutiselt paigutada. Ta lisas, et viimati hoidsid ehitajad seal vanu ehitusmaterjale. Sassi välistas võimaluse, et seal oleks hoitud midagi sellist, millest oleks võinud tulekahju ise alguse saada.
Kuna kuurihoones väärtuslikke esemeid ei hoitud, on ka rahaline kahju minimaalne. Raha kulub Sassi sõnul nii palju, kui on vaja varemete kokkulükkamiseks ja platsi koristamiseks. “Hea meel on selle üle, et tuli kõrvalasuvaid hooneid ei puudutanud. Selle eest tuleb öelda tänu päästjatele, kes kiiresti reageerisid,” sõnas Sassi. Ta lisas, et kuna kuuri puhul oli tegemist üsna väärtusetu hoonega, oleks see nii või naa uuendamist oodanud. Praegu on Rapla Tarbijate Ühistu esimehe sõnul veel vara öelda, mida selle platsiga pärast korrastamist edasi teha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare