Eesti võrkpallinaiskond liigub EM-i finaalturniiri kursil

0

Raplamaa Sõnumid.

Samal ajal, kui meeste võrkpallikoondis kindlustas edasipääsu Euroopa meistrivõistlustele, lõpetas koondisesuve ka Eesti naiste võrkpallikoondis. Sealjuures on mitmed koondist esindanud mängijad esindanud oma karjääri jooksul ka Kohila naiskonda.

Jätkuvalt on üheks koondise liidriks Kohilas sirgunud ning seal ka mängijakarjääri alustanud Kertu Laak. Laupäeval, 25. augustil pidas koondis selle aasta viimase kohtumise 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas, kui Kalevi spordihallis võõrustati Tšehhi naiskonda. Mängule oli tulnud kaasa elama 500-pealine publik. Pingelises kohtumises suudeti tšehhitarid alistada tulemusega 3:2 (25:15, 26:24, 24:26, 16:25, 16:14).
Eesti võitis kaks esimest geimi, seejärel kaotati kaks geimi ning otsustavas geimis suudeti võtta napp 16:14 võit. Ühtlasi on Eesti naiskonnal alles kõik võimalused, et aasta alguses püüda EM-finaalturniiri piletit.
Eesti alustas laupäevast kohtumist koosseisus Julija Mõnnakmäe, Nette Peit, Kristiine Miilen, Kertu Laak, Liis Kullerkann, Eliise Hollas ja libero Kristi Nõlvak. Koondise resultatiivseimaks kerkis Kertu Laak, kes tõi 20 punkti ja lõi koguni 5 ässa. Koos Laagiga otsustavatel hetkedel Eesti rünnakuid vedanud Kristiine Miilen panustas 18 punkti. Hea esituse tegid ka mõlemad temporündajad, Liis Kullerkann tõi 10 punkti, Eliise Hollas lisas samuti 10 silma, Nette Peit jõudis 9 punktini. Tšehhi edukaim skooritegija oli 23 punktiga Helena Havelkova.
Jaanuaris mängib Eesti kodus Rootsiga ja võõrsil Soomega. Kokku on kuus alagruppi, finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saanud naiskond.