6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJuuru seitsme küla piiride muutmise teema jõudis volikogudesse

Juuru seitsme küla piiride muutmise teema jõudis volikogudesse

Helerin Väronen

Eelmisel nädalal jõudis Kohila ja Rapla volikogusse endise Juuru valla külade Järlepa, Pirgu, Lõiuse, Mahtra, Jaluse, Sadala ja Kalda haldusüksuse piiride muutmise taotlus, arvamaks neid Rapla valla koosseisust Kohila valla koosseisu. 28. augustil otsustas Kohila volikogu teha ettepaneku Rapla volikogule haldusüksuste piiride muutmiseks.
Kohila vallavanema Heiki Hepneri sõnul on praegu oluline protsessiga algust teha ja mingis ajagraafikus edasi liikuda, enne kui võetakse vastu valdade uued arengukavad ja tehakse pikaajalisi plaane.
30. augustil oli Rapla volikogus haldusüksuse piiride muutmine päevakorras infopunktina. Vallavanem Piret Minn sõnas, et läbirääkimiste alustamine on eeldus, et saaks läbi viia näiteks rahvaküsitlust. Eelarvekomisjon, kus teema läbi käis, ei toeta aga praegu eelnõud ja soovib menetlemist edasi lükata. Komisjoni liikmetel puuduvat arusaamine, miks selline taotlus küladelt tulnud on. Põhjuste selgitamiseks on komisjonil soov korraldada kohtumised külade kaupa.
Oma vastuse Kohilale, kas Rapla vald hakkab nendega haldusüksuse piiride muutmiseks läbirääkimisi pidama, peab volikogu andma kahe kuu pärast, ehk tegema otsuse 25. oktoobri volikogus.

15 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare