6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKalev Hõlpus teenis Balti maavõistlusel kuldmedali

Kalev Hõlpus teenis Balti maavõistlusel kuldmedali

Siim Jõgis / foto: Facebook.

Kehtna kutsehariduskeskuse õpilane ja Rapla jooksuklubi liige Kalev Hõlpus teenis U18 vanuseklassis Balti riikide meistrivõistlustel 3000 meetri jooksus kuldmedali.

Tema võiduaeg reedel, 3. augustil Võru spordikeskuses toimunud võistlusel oli 9 minutit, 28 sekundit ja 79 sajandikku.
Teise koha saanud Robert Telpt kaotas Hõlpusele õige napilt. Tema aeg oli 9.29,40. Kolmanda koha sai sellel distantsil lätlane Mareks Meženiks ajaga 9.34,53.
Hõlpus ütles, et ta ei läinud rajale üldse selle mõttega, et võita kuldmedal. Selline mõte tekkis tal alles jooksu käigus. Ta rääkis, et kaks ringi enne finišit väsisid Läti ja Leedu konkurendid ära ning siis jäi tema ja Roberti vahel otsustada, kes võtab kuld- ja kes hõbemedali. “Umbes 300 meetrit enne lõppu üritas ta eest ära joosta. Lõpuspurdiga sain ta kätte ja võitsin napilt,” kirjeldas Hõlpus jooksu viimaseid meetreid.
Päev varem, 2. augustil osales ta ka 1500 meetri jooksus. Sealt tuli neljas koht, kuid palju ei jäänud puudu ka pronksist. Hõlpus ise rääkis, et see jooks erines täielikult 3000 meetri distantsist. Esiteks seetõttu, et jooksu alguses passiti – keegi ei tahtnud eest ära joosta ega liidriohjasid enda kätte haarata.
Ühel hetkel leidis Rapla jooksuklubi jooksja end ka viimaselt kohalt, kuid mitte pikaks ajaks. Terve võistlejate punt jooksis koos ning sisuliselt koos ületati ka lõpujoon. Esimese ja viimase vahe finišis oli natuke rohkem kui kaks sekundit.
Esikoha sai 1500 meetri distantsil eestlane Jake Patrick Bagge ajaga 4.27,44. Lätlane Aksels Blanks (4.27,90) sai teise koha ning kolmas oli leedukas Justas Sažinas (4.28,38). Kalev Hõlpus kaotas Sažinasele väga napilt 32 sajandikuga. Ka ta ise tunnistas, et pronksmedal ei olnud lootusetult kaugel. Seda enam, et jooksjana keskendub ta kõige enam just 1500 ja 800 meetri distantsidele. Samas sobib talle ka 3000 meetri jooks, sest ka varem on selles hästi läinud. Kolme kilomeetri krossijooksus tuli ta tänavu kevadel Eesti meistriks omavanuste seas.
Balti maavõistlusega võibki Hõlpus aktiivse jooksuhooaja lõppenuks lugeda. Suuremaid võistlusi sel aastal enam tulemas ei ole. Peagi hakkab pihta valmistumine järgmiseks hooajaks. See saab olema Hõlpusele tõeline väljakutse, sest siis hakkab ta konkureerima uues vanuseklassis – U20. Esimene suurem võistlus tuleb veebruaris, kui peetakse Eesti sisemeistrivõistlusi.
Lisaks Hõlpusele võib Balti maavõistluse kordaläinuks lugeda ka terve Eesti koondis. Eestit esindanud 48-liikmeline võistkond jättis võidukarika koju. Noored Eesti sportlased kogusid kaks päeva väldanud võistlusel 271 punkti. Teise koha saanud Leedu kogus 251 punkti ja Läti oli 226 punktiga kolmas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare