-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSLasteaia Pillerpall tarvis kuulutatakse välja uus riigihange

Lasteaia Pillerpall tarvis kuulutatakse välja uus riigihange

Stina Andok / illustreeriv foto: Siim Solman.

Märjamaa vallavalitsus on nüüdseks läbi mõelnud laste õppetöö korraldamise lasteaia Pillerpall rekonstrueerimistööde ajaks ning volikogu nõusolekul kuulutatakse peagi välja uus hange.

Märjamaa lasteaia Pillerpall hoone rekonstureerimiseks kuulutati välja riigihange, millele laekus juunis üks pakkumine, mis osutus oodatust kallimaks. Selleks, et otsustada, kas sellise hinnaga pakkumine vastu võtta või kuulutada hange nurjunuks, korraldati 12. juulil erakorraline volikogu istung. Toona oli vallavalitsuse soov jätkata hankemenetlust. Volikogu aga ei toetanud hankelepingu sõlmimist, viidates, et mitmed lasteaia renoveerimisega seotud küsimused on vastuseta, nagu näiteks, kuhu lapsed vajadusel ümber paigutatakse.
Eelmisel nädalal, 21. augustil toimunud vallavolikogu istungil tegi vallavalitsus ülevaate edasistest plaanidest seoses lasteaia Pillerpall hoone rekonstrueerimisega. Volikogule pakuti välja kava, mille kohaselt kestaks ehitustegevus kokku üheksa kuud ning hoone oleks lastest vaba kolm kuud.
Märjamaa abivallavanema Triin Matsalu sõnul arutas vallavalitsus ka võimaliku asenduspinna variante, et saaks hoone ehitustööde läbiviimise ajaks täiesti tühjaks teha. Ainsa variandina leiti Varbola ja Laukna lasteaiad, kuid lasteaia hoolekogu neid variante ei toetanud, pidades neid ebamõistlikeks. Samuti ei peetud otstarbekaks moodulmajade paigaldamist.
Seega jätkatakse esialgse plaaniga, mis näeb ette, et remonti tehakse selliselt, et lapsed jätkavad suures osas õppetööga lasteaia ruumides. Matsalu sõnul on lähiajal kavas korraldada uus hange, kuid kas ja millises osas hankes sätestatud tingimusi muudetakse, ta veel öelda ei osanud. Küll aga on paika pandud plaan, mille järgi võiks ehitustöödega alustada märtsikuus.
Esimese asjana võetakse renoveerimistööd ette võimlemis- ja muusikasaalis. Nende ruumide renoveerimine ei sega tavapärast õppetööd. Kui ruumid on valmis, saab nendesse kolida ümber kaks lasteaiarühma. Matsalu sõnul on lasteaiaväliste asenduspindadena võimalik kasutada veel raamatukogu või rahvamaja ning ka lastehoiu ruume. Poolest juunikuust kuni augusti lõpuni on kavas ehitajale anda terve maja ja lapsed paigutatakse lastehoidu ning lasteaeda Midrimaa, kus on Matsalu sõnul augustikuus täitumus olnud väike. Seejärel jätkuksid tööd kahe rühma kaupa septembris ning tööde lõpetamise tähtajaks on praegu sätitud 2019. aasta novembrikuu.
Volikogu aktsepteeris vallavalitsuse ettepanekut ning nõustus, et nendel tingimustel võib vallavalitsus läbi viia uue hanke. Kuigi praegu on ruumide kasutamine lahendatud selliselt, on Matsalu sõnul võimalik, et tulevane ehitustööde tegija pakub omalt poolt parema variandi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare