6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRain Veideman: Rapla on professionaalne võistkond, kõik ajavad ühist joont

Rain Veideman: Rapla on professionaalne võistkond, kõik ajavad ühist joont

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Avis Utilitas Rapla pani maha tõsise teetähise näitamaks, mis tasemel soovitakse uues Eesti-Läti ühisliigas mängima hakata. Käed löödi Eesti koondise mängujuhi Rain Veidemaniga (26).

Mees on enda tõestamiseks tahtmist täis, sest eelmise hooaja lõpus tuli tal Itaalias Udine meeskonnas vaadata play-off mänge pingilt. Lisaks on tal kogemus Saksamaa kõrgliigast ning Eestis on ta esindanud Rakvere Tarvast, Tartu Ülikool/Rocki ja BC Kalev/Cramot. Ta ei tee saladust, et ihkab veel tagasi piiri taha mängima. Küll aga ei ole ta mängija, kes enda sõnul diivanil istudes uut pakkumist ootab. Rapla pakkumine oli tema jaoks vastuvõetav ning seega näeb teda algaval hooajal punases Avis Utilitas Rapla vormis.
Raplamaa Sõnumid sai uue mängumehega jutule reede, 17. augusti hommikul enne treeningut.

Kui kaua oled juba Rapla meeskonnaga koos treeninud?
Rain Veideman: Ühe päeva. Täna on teine.

Miks otsustasid liituda just Rapla meeskonnaga?
Jõudsime normaalsele kokkuleppele ja mõtlesin, et miks mitte.

Sa oled varem mänginud Tartu Ülikool/Rockis, BC Kalev/Cramos ja välismaal. Kas Raplasse tulek on sinu jaoks samm tagasi?
See on hea küsimus. Kõrvaltvaatajale võib tunduda küll, et see on samm tagasi. Aga vaadates, kuidas siin Raplas asju aetakse ja mis siin toimub, ei näe ma mingit probleemi. Tegemist on professionaalse võistkonnaga ja kõik ajavad ühist joont. Miks mitte sellise meeskonnaga liituda.

Kas sul oli kindel soov pärast Itaalias mängimist tulla tagasi Eestisse või oleksid meeleldi jäänud välismaale?
Eks ikka oleks jäänud välismaale ja see võimalus on alati olemas. Kui võimalus tuleb, siis saab alati minna. Ma ei ole selline mängija, kes diivani peal istub ja ootab, kas tuleb pakkumine või mitte. Mulle meeldib tegutseda ja siin on see võimalus olemas. Võtsin selle pakkumise vastu.

Oled varem Sadolini spordihoones Avis Utilitas Rapla vastu mänginud. Me oleme loomulikult väga uhked oma fännide üle. Mis tunne on mängida saalis, kus kõik pealtvaatajad on vastaste poolt?
Mängu see otseselt ei mõjuta, aga vastasvõistkonna saalis on ikka keerulisem mängida kui kodus, kui on täismaja publikut. Kui nüüd konkreetselt Raplast rääkida, siis ma olen siin mänginud BC Kalev/Cramoga. Ausalt öeldes andis publik ka minule jõudu juurde.

Kas Rapla fännid on üheks meeskonna tugevuseks?
Kindlasti.

Mida sa arvad uuest Eesti-Läti ühisliigast?
Tipp-topp asi. Eesti liigast kadus Audentes ära ja siis oligi segane seis, et kuidas edasi minna. Eesti ja Läti liiga ühitada, miks mitte.

Kui palju see sinu arvates üldist mängutaset tõstab?
Ei oska öelda praegu. Eks siis ole näha, kui esimene hooaeg läbi saab.

Enne klubihooaja algust septembri lõpus on tulemas ka koondisemängud tugevate vastastega. Kui palju sa praegu nende peale mõtled?
Mingil määral ikka, aga see on praegu veel tulevikuteema. Fookus on kindlasti treeningute peal Raplas.

Kui on selline olukord, et sinu võistkond on mängu kaotanud, sa ise tunned, et ei mänginud kõige paremini ja pealtvaatajad nägid, et su mäng ei õnnestunud – kui palju mõjutab see sinu jaoks ettevalmistusi järgmiseks mänguks?
Pärast mängu tunned ikka end halvasti, aga eks kõigil on paremad ja halvemad päevad. Lebron James viskab ka vahel kahekümnest viskest ühe sisse. Kõik ei ole kuldkäega. Mis siin ikka. Tuleb rind kummi lüüa, edasi treenida ja järgmiseks mänguks valmistuda. Kui põdema jääd, hakkab see rong veerema ja jäädki selle alla.

Kui hästi tunned sa oma uusi tiimikaaslasi Raplas?
Neid, kes praegu siin on, tean põhimõtteliselt kõiki. Samas ei ole see otsene põhjus, miks meeskonnaga liituda. Muidugi on see hea, et tuttavad ees on.

***
Avis Utilitas Rapla manageri Jaak Karbi kommentaar pressiteate vahendusel: “Rain on Raplas meie endiste ja praeguste mängijatega sel suvel juba mõnda aega treeninud. Ei ole saladus, et tema soov oleks ka edaspidi välismaal mängida, aga kuna praegu sobivat pakkumist ei ole, otsustas ta uuele hooajale Rapla meeskonnas vastu minna. Mul on hea meel, et Eestis jätkamise puhul pidas Rain just Raplat õigeks kohaks, kus temale omane mäng taas üles leida. Meie usume, et tema jaoks mitte just meelepärane hooaja lõpp Itaalias ei teinud Rain Veidemani kehvemaks korvpalluriks, vaid andis ainult kogemusi juurde.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare