Raplamaa Jalkafest võõrustab sadu noori jalgpallureid

0

Siim Jõgis.

Eeloleval nädalavahetusel läheb Rapla ühisgümnaasiumi staadionil lahti tõeline jalgpallifestival. Sajad Eesti noored jalgpallurid tulevad osalema järjekorras üheksandale Raplamaa Jalkafestile. Mängudega tehakse algust reedel, 3. augustil.


Palli panevad esimesena mängu U11 poisid. Teiste seas ka Raplamaa JK esindus, kes mängib samas alagrupis FC Elva ja Tartu JK Tammeka noorte jalgpalluritega. Festival jätkub laupäeval ja pühapäeval. Laupäeval, 4. augustil asuvad võistlustulle U12 ja U13 poisid. Pühapäeval mängivad U10, U9 ja U8 poisid ning U11 tüdrukud.
Raplamaa Jalkafesti korraldaja ja Raplamaa jalgpallikooli juhataja Taavi Tüvist ütles, et eri vanuseklassides mängib kaheksa-üheksa Raplamaa jalgpallikooli võistkonda. Vastased tulevad üle kogu Eesti. Kuigi varasematel aastatel on Jalkafestile andnud rahvusvahelise mõõtme Läti ja Ukraina esindused, ei ole tänavu välismaa võistkondi osalemas. Kõik kohtumised peetakse Rapla ühisgümnaasiumi (uue nimega Rapla Kesklinna kooli) staadionil.

Küsimustele vastas Taavi Tüvist.
Kui palju võistkondi ja mängijaid on eeloleval nädalavahetusel Raplasse oodata?
Oleme viimased aastad näinud vaeva osalevate klubide ja võistkondade arvu suurendamisega. Kahjuks või õnneks pole see number hüppeliselt kasvanud ja pigem on toonud kaasa uusi väljakutseid. Staadionite, väljakute nappus tähendas omakorda mänguaja vähendamist ühe turniiri ja võistkonna kohta ja ka võistkondi on suvisel ajas puhkuste ajal keeruline osalema saada. Võtsime selleks aastaks teise suuna: pöörata rohkem tähelepanu kvaliteedile, et võistkonnad, kes osalevad, saaksid piisaval hulgal mänguaega ja ei oleks tühja ootamist, kuid oleks tagatud puhkeaeg.
Kui arvust rääkida, siis see jääb 35-40 võistkonna juurde. Karjuv vajadus on lisaväljaku järele!

Mis Eesti jalgpalliklubid on esindatud ning kas osaleb ka välismaa võistkondi?
Sama selgitus, mis esimese küsimuse juures, sobib siiagi. Eestist on võistkondi erinevatest piirkondadest, Tallinnast, Tartust, Elvast, Otepäält ja mujalt. Sel aastal välisklubid esindatud ei ole. See toredus jääb järgmiseks, kümnendaks juubeliaastaks. Septembris tulevad meid n-ö inspekteerima esindajad Saksamaalt Kaiserslauterni maakonnast, et tuua enda võistkonnad siia osalema ja treeninglaagrisse.

Kas tänavu on Jalkafestil ka midagi uut, mida varem olnud ei ole?
Lapsevanematele ja miks mitte ka lastele on väike discgolfi rada mõne korviga, kus saab kätt harjutada. Olemas on jalgpallipiljard, wrapi-kohvik ja loomulikult palju jäätist.