Saastunud pinnas otsib utiliseerijat

0

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Kohila vallavalitsus on oma kodulehel teada andnud, et otsib Kohila gümnaasiumi juurdeehituse alt välja kaevatud saastunud pinnase utiliseerijat.

Keskkonnanõuniku Nele Leitaru sõnul ei olnud enne juurdeehitust keegi saastunud pinnasest teadlik, see tuli välja, kui lammutati olemasoleva hoone osa. Kuna vanasti asus selles paigas katlamaja, arvatakse, et pinnase lokaalne saastumine ongi tingitud katlamaja kütteõlist. Saastunud pinnase maht on hinnanguliselt 220 m3. Hinnapakkumiste esitamise tähtaeg on 22. august ja tööde teostamise ajaks on määratud periood 24. augustist 7. septembrini.
Leitaru sõnul ei mõjuta utiliseerimine kooli juurdeehituse tööde graafikut. Küll aga mõjutab see projekti maksumust. Vallavanema Heiki Hepneri sõnul on täiendav kulu umbes 10 000 eurot ja rahastus selleks tuleb valla enda poolt. Kui see reostus oleks varem teada olnud, oleks saanud toetust taotleda, kuid praegusel juhul tähendaks taotlemine ilmselt ehitusprojekti seisakut.