11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKunstnik Siim-Tanel Annus kasutas kavandite loomiseks Ohekatku põldusid

Kunstnik Siim-Tanel Annus kasutas kavandite loomiseks Ohekatku põldusid

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kunstnik Siim-Tanel Annus viibib praegu Mongoolias, kuid eelmise nädala kolmapäeval oli ta Kehtna vallas Ohekatku külas. Seal meisterdas ta põllu peal kavandit oma kunstitööle.
“Osalen maakunsti (ingl. k. – landart) rahvusvahelisel konkursil, mis tuleb tänavu detsembris Hiinas. Näitust kureerib sama kuraator Gu, kes mind maalidega Mongooliasse näitusele kutsus, kus praegu viibin,” rääkis Annus. Ta lisas, et pidi Gule kiirkorras oma projekti esitama ja selle jaoks oli vaja mõned fotod teha. Kehtna lähistel leidis ta sobiva koha enda sõnul üsna kiiresti.
“Sain põllumees Kutseriga kokkuleppele. Vaja oli siledat ja puhast põldu, et mu lubjaga tehtud kavand välja paistaks. Olles pool päeva seal olnud, hakkas mulle selle koha vaim järjest rohkem meeldima. Tulevikus teeks seal täisteose, mille mõõdud oleksid 100 korda 100 meetrit. See oleks rohkem video- ja fotokaamerale ja mitte niivõrd elavale publikule,” avaldas Annus oma mõtteid.
Tööprotsess kestaks nädal aega ja vahendid selleks ei ole odavad. “Eks see paistab kõrvaltvaatajale rahapõletamisena. Tervisele on ka paras pingutus. Aga eks tulevik näitab, plaane on alati rohkem, kui teha jõuab,” rääkis Annus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare