-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla Muay Thai Gym alustas värsket hooaega kahe uue treeneriga

Rapla Muay Thai Gym alustas värsket hooaega kahe uue treeneriga

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Rapla Muay Thai Gym ehk taipoksiklubi on oma praegustes ruumides aadressil Kauba 2 olnud ligi neli aastat. Klubi vedaja ja üks treeneritest Liisi Redlich rääkis, et Võiroosi kohviku kohal asuv saal on kujunenud talle justkui teiseks koduks. Just seal toimuvad taipoksi ja üldkehalise ning alates uuest hooajast ka maadluse treeningud.

Laupäeval, 1. septembril kogunesid klubi liikmed treeningsaali, et viia läbi suurkoristus ja anda saalile uue hooaja alguseks värske ilme. Raplamaa Sõnumid kasutas võimalust, et saada ülevaade, kuidas eksootilise nimega Rapla Muay Thai Gym septembrile vastu läheb.
Redlich rääkis, et klubis alustab kaks uut treenerit ning muudatusi on teisigi. Näiteks hakkavad taipoksi kõrval toimuma ka maadluse treeningud. Neid hakkab läbi viima Hammerlocki maadlusklubist välja kasvanud Artur Rassmann. Treenerina alustab ka taekwondo taustaga Ander Mürkhain. Lisaks jätkavad juba varasemast tuttavad Liisi Redlich ja Melissa Reede.
Raplamaa Sõnumite küsimustele vastas Liisi Redlich.

Kas suvi oli rahulikum aeg ja sügisel hakkavad treeningud uuesti pihta või oli suvi ka aktiivne?
Suvel treeninguid ei olnud. Lapsed olid maal vanaema juures ja siis polnud mõtet trenne läbi viia. Treeningperiood kestab septembrist maini.

Kui palju õpilasi treeningutel käib?
Kuuekümne ringis. See on päris ilus number, kui aus olla.

Lugesin Rapla Muay Thai Gym’i veebilehelt, et lisaks võitluskunstide treeningutele algavad teil ka üldkehalised treeningud. Kuidas see idee tekkis?
Jah, selle me lisame algavast hooajast. Meil on päris palju muudatusi plaanis. Enamjaolt hõlmavad need juunioride gruppe. Varem oli neid üks, nüüd on kaks gruppi. Me ei taha, et õpilaste vanusevahe läheks liiga suureks. Uuest hooajast on meil viie- kuni seitsmeaastaste ja kaheksa- kuni kolmeteistaastaste grupid. Enam ei ole treeningute sisuks ainult taipoks, vaid laiemalt enesekaitse ja üldfüüsiline ettevalmistus. Viieaastased on liiga noored, et spetsialiseeruda taipoksi peale, ja seetõttu pakume neile mitmekülgsemat treeningut.

Kas Artur Rassmann on uus treener või on ta varem ka olnud?
Meie juures ei ole. Ta hakkab läbi viima üldkehalist ja maadlust.

Millal hooaeg pihta hakkab?
Esmaspäevast, 3. septembrist. Artur alustabki treeningutega kohe esmaspäeval.

Viieaastased lapsed on päris noored ikkagi. Lasteaialapsed. Miks otsustasite nii noori oma treeningutele kaasata?
See otsus tuli kogemuse põhjal. Päris paljud vanemad tahavad oma lapsi panna võitluskunstide ja enesekaitse trenni. Langetasime selle otsuse lähtuvalt lapsevanemate soovist. Varem koosnes laste trenn tehnikast, aga nüüd toome rohkem sisse mängulist aspekti. Ühe tehnika õppimiseks kulub viis minutit, aga nende tähelepanu hajub väga kiiresti. Seetõttu teemegi rohkem mängulisemalt ja siis toome tehnilisi elemente sisse.

Lisaks õpilastele on teil edasijõudnute grupp ka.
Tegelikult on siin ka üks uuendus. Me kaotasime ära edasijõudnute ja algajate grupid ning nüüd on lihtsalt taipoksi harrastajad. Aga oleme ka otsustanud, et kui huvilisi tuleb palju juurde, moodustame uuesti kaks gruppi.

Kas nii on ka võimalik, et kui ma ei taha võitluskunstiga tegeleda, tulen ainult üldfüüsilisele treeningule?
Jah, selleks me üldfüüsilise treeningu sisse tõimegi. Kui inimene ei taha harrastada kontaktala, saab ta treeneri valvsa pilgu all oma üldfüüsilist seisu parandada. Nii mehed kui ka naised.

Kas taipoksi harrastajate arv on aja jooksul tõusnud?
Nende arv on tõusnud, kes hooaega alustavad. Ärakukkujaid on endiselt.

Kas Rapla Muay Thai Gym’is käivad taipoksijad on kujunenud sõpruskonnaks?
Jah. Ühtekuuluvustunne on päris suur. Kes ei käi ainult trenni pärast, käib siin juba seltskonna pärast.

Kas sinu enda jaoks on see koht kujunenud teiseks koduks?
Kui mul veel last ei olnud, oligi see klubi mulle lapse eest. Olen kogu oma energia ja aja siia pannud ja hästi südames on see koht küll.

Kui lai on geograafiline piirkond, kust inimesed siin trennis käivad?
Ütleme, et Rapla maakonna piires. Inimesi on nii Kohilast, Märjamaalt, Inglistelt, Juurust, Hagudist, Kaiust kui ka Kehtnast.

Kui palju oma oskusi proovile panete ja võistlustel käite?
Eelmisel hooajal käisime. Tuli üks võit ja üks kaotus. Selle kaotuse puhul vedas mehel närv alt. Ise tunnistas ka pärast, et see oli pisut hirmsam, kui esialgu paistis.

Kui palju taipoksivõistlusi Eestis korraldatakse?
Iga kahe kuu tagant. Esimesed võistlused tulevad nüüd septembris.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare