13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusKas kunstmuruväljaku rajamine on vajunud unustusehõlma?

Kas kunstmuruväljaku rajamine on vajunud unustusehõlma?

Siim Jõgis.

Plaanidest rajada Raplasse kunstmurukattega jalgpalliväljak on olnud juttu kindlasti rohkem kui kümme aastat. 2017. aasta kevadel tundus, et see plaan läheb tõepoolest käiku, sest 27. märtsil arutati Rapla vallavalitsuse saalis avalikul istungil kunstmuruväljaku rajamist.
Kuigi täpsetest kuupäevadest toona ei räägitud, oli saalis tunda teotahet. Nüüd on võim vahetunud ning paistab, et väljaku rajamine on valla prioriteetide seas madalamale pulgale langenud.
Rapla valla uue arengukava 2018-2025 eelnõu investeeringute kavas kunstmurustaadioni rajamiseks raha eraldatud ei ole. See tundub mõnevõrra veidrana, sest ettevalmistustööd selle rajamiseks on tegelikult tehtud. Vallavalitsuses on olemas projekt ning ka väljaku rajamiseks vajalik maalapp on tehtud tasaseks. Esialgsete plaanide kohaselt pidi see tulema Rapla Kesklinna kooli kõrval asuvale maale. Varem asus seal küngas, mis on nüüd tasaseks tehtud.
Tõele au andes ei ole kunstmurukattega jalgpalliväljak uue arengukava eelnõust küll täielikult välja jäetud. Selle leiab rubriigist “Täiendavate investeeringute vajadus”, kus on mainitud, et loetelus on toodud olulisemad tegevused, mille elluviimine on piiratud ressursside tõttu reeglina võimalik alates 2023. aastast.
Kunstmuruväljaku väljajätmine investeeringute kavast jäi silma ka Raplamaa jalgpallikoolile. Selle eestvedaja Taavi Tüvist on juba aastaid selgitanud sellise väljaku vajalikkust Raplas. Seetõttu esitas jalgpallikool vallavalitsusele arengukava täiendusettepanekud, mis näevad ette väljaku asetamist investeeringute reale. Täiendusettepanekuid põhjendatakse nii: “Rapla maakonna keskusena vajab juba pikki aastaid kaasaegset staadionikompleksi, et rahuldada tellimus, mille esitavad Rapla valla elanikud – huviringides osalevad noored, kes soovivad enda võimeid realiseerida ja oskusi arendada kodukohas ja pürgida tippsporti.” Samuti tuuakse välja näited hiljuti Vändrasse ja Elvasse rajatud kunstmurukattega väljakutest, mis võiksid olla eeskujuks Raplale.
Kui alates eelmise aasta 27. märtsi kokkusaamisest Rapla vallavalitsuses oleks kõik läinud ideaalselt, oleks võinud uus staadion Raplas valmida juba tänavu sügisel. Nüüd on see lootus muidugi kadunud. Tõsi on, et staadioni rajamine oleks parajalt kulukas. Samas ütles Tüvist, et Eesti jalgpalli liit on valmis seda toetama 100 000 euroga, niipea kui vallavalitsus projektile rohelise tule annab.
Rapla avalike suhete spetsialist Katrin Kruusimägi ütles, et kuigi kunstmurukattega jalgpalliväljakut uue arengukava investeeringute kavast ei leia, ei ole seda mõtet ka maha maetud. “Millal seda ehitama hakatakse, ei oska praegu öelda,” sõnas Kruusimägi. Ta rõhutas, et praegusel kujul ei ole tegemist arengukava lõpliku versiooniga ning sellesse saab veel täiendusi teha. Kolmapäeval, 5. septembril toimus Rapla vallavalitsuse saalis arengukava 2018–2025 avalik arutelu. “Kõik esitatud muudatusettepanekud kaalutakse läbi vallavalitsuses ja volikogu komisjonides ning vastavalt nende ettepanekutele viiakse muudatused ka lõppdokumenti sisse,” seisab kirjas Rapla valla veebilehel. Niisiis on otsustusõigus praeguse volikogu koosseisu käes, kas kunstmuruväljaku rajamine tuleks tõsta investeeringute kavasse või mitte. Lõpliku arengukava dokumendi kinnitavad volikogu liikmed ning see loodetakse vastu võtta septembrikuu volikogu istungil.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare