FOTOD: Vigala vägilane tõmbas säravale karjäärile joone alla

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman

Rapla maakonnal on põhjust olla uhke oma kangelase Gerd Kanteri üle. Vigala lähistel üles kasvanud kettaheitja võitis oma karjääri jooksul kuldmedali nii olümpiamängudel kui maailmameistrivõistlustel. Lisaks hulgaliselt tiitlivõistluste hõbe- ja pronksmedaleid. Oma karjääri viimase rahvusvahelise võistluse pidas Kanter neljapäeva, 13. septembri õhtul Kadrioru staadionil ning sai oma parima tulemusena kirja 60 meetrit ja 22 sentimeerit.

Kokku oli igal võistlejal neli katset. Kanteri seeria oli järgnev: X – 59.25 – 60.22 – 59.71. Individuaalarvestuses võitis esikoha rootslane Daniel Stahl tulemusega 64.94. Teise koha sai leedukas Andrius Gudzius tulemusega 64.89. Tähelepanuväärne oli see, et Gudzius jõudis staadionile alles neljandaks heitevooruks, sest tema lennuk hilines. Õhtu kolmanda tulemuse heitis jamaikalane Fedrick Dacres, kelle ketas maandus 64.76 peale. Kanter sai kuuenda koha.

Individuaalarvestuse kõrval peeti võistlust ka meeskondade vahel. Seal sai esikoha Maailma tiim (Team World) koosseisus Fedrick Dacres ja norralane Ola Stunes Isene. Eesti tiimis oli Kanteri meeskonnakaaslane Martin Kupper, kelle parim tulemus oli kolmandas voorus heitetud 60.46. Kokkuvõttes andis eestlaste paaristulemus Maailma tiimi, Rootsi (Simon Pettersson ja Daniel Stahl), Euroopa tiimi (Hannes Kirchler ja Andrius Gudzius) ja Poola (Robert Urbanek ja Piotr Malachowski) järel viienda koha.

 

Samal teemal

Kanteri ja Kupperi kettakaared jäid Kohilas oodatu... Siim Jõgis / Foto: Siim Solman. Vigala lähistelt Tiduvere külast pärit olümpiavõitja Gerd Kanter tegi reede, 13. juuli õhtul oma viimase võistlus...
Kanter tegi Raplamaale viimase kummarduse Siim Jõgis / foto: Siim Solman. Vigala lähistelt Tiduvere külast sirgunud olümpiavõitja Gerd Kanter tegi reede, 13. juuli õhtul oma viimase võis...
Gerd Kanteri sümboolne kummardus Raplamaale Raplamaa Sõnumid / Foto: Siim Solman. Olümpiavõitja Gerd Kanter teeb sel reedel kodumaakonna publiku ees oma viimase võistluse. Reedel, 13. juulil ...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga