11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSAvis Utilitas Rapla korvialuseid jõude tuli täiendama Hunter Mickelson

Avis Utilitas Rapla korvialuseid jõude tuli täiendama Hunter Mickelson

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Avis Utilitas Rapla värskeim täiendus Hunter Mickelson saabus Eestisse Poola liigast. Möödunud hooajal tegi ta häid mänge Varssavi Legia ridades.
Tegemist on jõulise keskmängijaga, kellel on pikkust 208 sentimeetrit. Meeskonna mänedžer Jaak Karp ei tee saladust, et Mickelsonist loodetakse korvi alla järgmist Thomas van der Marsi.
26-aastane Mickelson mängis oma esimesed kaks ülikooli hooaega Arkansases ja viimased kaks tippülikoolis Kansases, millest viimases oli tema meeskonnakaaslaseks BC Kalev/Cramo ridadesse kuuluv Landen Lucas. Möödunud hooajal mängis ameeriklane Poola meistriliigas Legia meeskonnas, kus 28 mängu keskmised näitajad olid 21,5 minutit, 11,5 punkti ja 5,8 lauapalli.
Oma mitteametliku debüüdi tegi Mickelson Rapla särgis reede, 14. septembri õhtul TTÜ vastu. Mitteametliku seetõttu, et tegemist oli treeningkohtumisega. See mäng küll kaotati, kuid ameeriklane oskas ka sellest positiivseid jooni välja tuua. Näiteks selle, et sai end proovile panna uute mängijate vastu, kellega pidevalt treeningul ei kohtu.
Uue Eesti-Läti ühisliiga avalöögini jääb praeguse seisuga vähem kui kaks nädalat. Rapla korvpallimeeskonna ametlik Facebook’i lehekülg teatas, et hooaja esimeses kohtumises minnakse 29. septembril võõrsil vastamisi Riia VEF-i meeskonnaga.
Raplamaa Sõnumite küsimustele vastas Hunter Mickelson.

Olulised asjad esimesena. Loodan, et ükski sinu pereliikmetest või sõpradest ei saanud orkaani Florence tõttu kannatada.
Ei saanud. Nad ei ela selles piirkonnas, mis pihta sai. Nad elavad rohkem Ühendriikide keskosas. Nemad ei pidanud selle pärast muretsema.

Oled olnud Raplas paar päeva. Mis on sinu esimesed muljed?
Mulle meeldib siin. Rapla tundub olevat väike ja vaikne linn. Toit on maitsev ja inimesed sõbralikud. Meeskonnas on andekad mängijad. Ma arvan, et niipea kui hooaeg pihta hakkab, läheb meil väga hästi.

Miks otsustasid liituda just Rapla meeskonnaga?
Siin avaneb võimalus mängida heal tasemel professionaalset korvpalli. Saan mängijana areneda. Meil on hea võistkond ja võimalus hakata mänge võitma.

Mängisid reedel esimese treeningkohtumise. Avis Utilitas Rapla küll kaotas, aga mis mulje kohtumisest jäi?
Mäng oli korralik. See oli meie esimene treeningkohtumine ja see paistis välja. Oli asju, mille kallal peame veel vaeva nägema. Eriti see osa, mis puudutab taktikat ja mängijatevahelist koostööd väljakul. Aga samas oli see hea võimalus mängida kellegi teise, mitte oma meeskonnakaaslaste vastu, nagu treeningul teeme.

Märkasin, et sinu särginumber oli 21. Kas see on kuidagi sinu jaoks tähenduslik?
Jah, seda numbrit olen keskkoolist saati kandnud. Kahel esimesel ülikooliaastal oli mul ka see number. Oma profikarjääris olen alati 21 kandnud.

Kevin Garnett kandis ka seda numbrit. Kas tema on põhjus?
Jah, on küll.

Kas Garnett on sinu eeskuju korvpallis?
Ma ei ütleks, et eeskuju, aga üles kasvades olin tema fänn.

Mida sa pead enda senise karjääri suurimaks saavutuseks?
Olen korvpalli juba pikka aega mänginud. Üheks suurimaks saavutuseks pean seda, et osalesin NCAA turniiril, mis on Ühendriikides suur-suur võistlus. Samuti pean oluliseks seda, et olen jätkuvalt saanud mängida professionaalset korvpalli.

Oled üles kasvanud Arkansase osariigis. Miks valisid just korvpalli?
Tegelikult mängisin kõiki spordimänge, kui üles kasvasin. Mängisin pesapalli, ameerika jalgpalli ja korvpalli. Isegi vanemaks saades mängisin neid kõiki. Ühel hetkel hakkas lihtsalt tunduma, et minust võiks saada korvpallur. Nautisin seda, sest paljud minu sõbrad mängisid ka korvpalli. Jätkasin pingutamist ja nüüd olen siia välja jõudnud.

Mitu hooaega oled juba Euroopas mänginud?
Nüüd algab kolmas.

Kas see oli sinu jaoks keeruline otsus tulla Euroopasse professionaalset korvpalli mängima?
Oli küll. Sellel otsusel oli nii häid kui ka halbu külgi. Mind veenis see, et saan mängida korvpalli ning sellega elatist teenida. Samal ajal on ka palju asju, millest hakkasin puudust tundma. Oma perekonnaga ei saanud enam nii tihti kokku näiteks. Oli küll keeruline otsus, aga ma ei kahetse seda.

Oled sa unistanud NBA-s mängimisest?
Jah, kui noorem olin ja eriti keskkoolis. Praegu ei ole ma veel sinnamaale jõudnud.

On see unistus jätkuvalt elus?
Jah, on küll. Ma töötan selle nimel iga päev. Kui selline võimalus peaks avanema, haaran sellest kindlasti kinni.

Kui palju sa teadsid Eesti kohta, enne kui siia tulid?
Natuke teadsin. Olen varem Eestis mänginud. Paar aastat tagasi käisin Tallinnas mängimas USA Idaranniku meeskonnaga. Tegime kaks kohtumist ja siis sõitsime edasi Helsingisse. Meie meeskonda juhendas kuulus treener Frank Martin, kes on pärit Lõuna-Carolina osariigist. Tegime lihtsalt ühe Euroopa turnee.

Mis eesmärgid oled endale Eestis mängimiseks seadnud?
Mängida nii hästi kui võimalik ja aidata oma meeskonda nii palju kui võimalik. Loodan võita nii palju mänge kui võimalik.

Kuhu sa tahaksid oma karjääris jõuda viie aasta pärast?
Kui ma püsin tervena, siis loodetavasti mängin jätkuvalt korvpalli, teenin sellega elatist ja naudin mängimist ning aitan oma meeskonnal võita.

Soovita lõpetuseks head filmi.
Viimane „Mission: Impossible’i” film on päris hea. (Eesti keeles „Võimatu Missioon: Tagajärjed”).
*
Avis Utilitas Rapla mänedžer Jaak Karp:
“Kui keegi oleks mulle paar aastat tagasi öelnud, et 2018/19 hooajal mängivad meil korraga meeskonnas Kentucky ja Kansase ülikooli kasvandikud, oleks ma olnud meelitatud, aga oleksin seda väidet kindlasti pööraseks pidanud. Tegemist on USA üliõpilaskorvpalli lipulaevadega. Koolid koolideks, aga sellest olulisem on praegu, et Hunter oli möödunud hooajal korralik tegija tugevas Poola meistriliigas. Natuke naljaga pooleks öeldes loodame temast uut, aga veel kiiremat ja osavamat Thomas van der Marsi.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare