9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSArutelud Rapla täiskasvanute gümnaasiumi ümber jätkuvad

Arutelud Rapla täiskasvanute gümnaasiumi ümber jätkuvad

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Vaatamata sellele, et Rapla täiskasvanute gümnaasiumi tegevuse lõpetamine vallavolikogus kevadel toetust ei leidnud, käib järjepidevalt edasi arutelu täiskasvanute hariduse ümberkorraldamiseks.

Rapla valla hariduskomisjoni 16. augusti koosolekul andis Rapla vallavanem Piret Minn edasi info, et käivad läbirääkimised haridus- ja teadusministeeriumiga (HTM). Minn andis teada, et 7. septembril oli Rapla vallaesindajatel plaanis kohtumine HTM-is, et üle vaadata 2014. aastal Rapla valla ja HTM-i vahel sõlmitud „Ühiste kavatsuste kokkuleppe” lisa, mille vald on ette valmistanud.
Selle kohtumise järel ütles vallavanem Piret Minn: „Kohtumise eesmärk oli ühelt poolt haridus- ja teadusministeeriumi abil ning teiselt poolt Rapla vallas nüüdisaegse haridusvõrgustiku arendamine. On oluline lisada – kõnealune kohtumine oli ettevalmistav, et saaksin ideed tutvustada vallavolikogu hariduskomisjonis ja seejärel ka volikogus, saamaks volitust teemaga koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga konkreetsemalt edasi tegeleda.” Täpsemat arutelu sisu Minn enda sõnul avada ei saa, sest tal puudub volikogu volitus teemaga tegeleda.
HTM-i kommunikatsiooniosakonna konsultant Ingar Dubolazov leidis sisulistemaks kommentaarideks siiski võimaluse. Tema sõnul osalesid kohtumisel Rapla vallavolikogu esimees Rene Kokk, hariduskomisjoni esimees Jane Schelejev, endine hariduskomisjoni esimees Alar Mutli, vallavanem Piret Minn, asekantsler Ivar Sikk, koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal ja asejuhataja Ruth Opmann.
„Kohtumisel arutati mõlema osapoole seisukohti ja ministeerium tutvustas omapoolset lepinguvormi. Kõik olid üksmeelel, et koolide ümberkorraldustest hoolimata peavad saama kõik täiskasvanud oma alustatud kooliteed jätkata ning haridust omandada. Lisaks ootab Rapla vald, et täiskasvanute gümnaasiumi tegevuse lõpetamise järel on loodud lisaks riigigümnaasiumile alternatiivne võimalus hariduse omandamiseks, eeskätt kutsehariduskeskuses.
Rapla riigigümnaasiumi, Rapla täiskasvanute gümnaasiumi ja kutsehariduskeskuste vaheliste läbirääkimiste eestvedaja rollis nähakse eelkõige haridus- ja teadusministeeriumit.
Selline koostöö on tervitatav ja aitab tulevikus kindlasti lahendada tänaseid hariduse kitsaskohti (nt õpingute katkestamine, madala haridustasemega täiskasvanute suur hulk). Rapla valla esindajad näitasid üles soovi esitada leping kooskõlastamiseks volikogule oktoobri viimasel nädalal,” vahendas Dubolazov.
Rapla valla hariduskomisjoni esimees Jane Schelejev ei soovinud sarnaselt vallavanemaga kohtumise sisulisi asjaolusid kommenteerida, kuid ütles, et võetud on üksmeelne suund: „Kõik osapooled on teadlikud ja ministeeriumi poolt on kõik öeldud.”
Rapla täiskasvanute gümnaasiumi direktor Vello Kübar kinnitas, et oli eelmainitud kohtumisest teadlik ning on pärast seda Rapla vallavanema Piret Minniga ka koos istunud ning teemat arutanud. HTM-i edastatud kohtumise kokkuvõtet täiskasvanute gümnaasiumi tegevuse lõpetamise osas kommenteeris Kübar: „Mina ei näe mitte lõpetamist, aga ümberkorraldamist. Leian, et need on kaks erinevat asja. Tegevus jätkub, aga teistmoodi.” Mida ümberkorraldused täpsemalt tähendaksid, Kübar hetkel täpsemalt rääkida ei soovinud. „Praegu ei ole selleks õige aeg,” ütles ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare