-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMatsalu Veevärk soovib ühineda Pärnu Veega

Matsalu Veevärk soovib ühineda Pärnu Veega

Stina Andok / illustreeriv foto: Siim Solman.

Märjamaa volikogu andis häälteenamusega Matsalu Veevärk AS-ile loa alustada ühinemisläbirääkimisi Pärnu Vesi AS-ga. Läbirääkimiste tulemusi on oodata umbkaudu aasta pärast.

Märjamaa volikogu 18. septembril toimunud istungil arutati ühe punktina Matsalu Veevärk AS-ile loa andmist sisuliste läbirääkimiste alustamiseks, et ühineda Pärnu Vesi AS-ga. Volikogu hääletusega anti läbirääkimiste alustamiseks luba.
Matsalu Veevärk AS-i juhatuse liikme Hans Liibeki sõnul ei ole väga palju võimalik teemat sisuliselt kommenteerida, kuna ollakse alles läbirääkimiste alustamiseks nõusoleku saamise faasis. Pärnu Vesi AS-il on üks omanik, Matsalu Veevärk AS-il on omanikke viis, mistõttu tuleb volikogudes läbirääkimiste alustamiseks nõusolek küsida. Märjamaa ja Kehtna vallavolikogu on oma nõusoleku andnud, ära tuleb veel oodata Rapla volikogu otsus, mis selgub järgmisel nädalal.
Liibeki sõnul on ühinemisläbirääkimiste alustamiseks kaks peamist põhjust: „Tagada tulevikus meie tarbijatele (kes tarbivad ühisveevärgi joogivett ja kelle reovesi juhitakse ühiskanalisatsiooni) taskukohane teenusehind; et taristu, mille kaudu tarbijaid teenindatakse, oleks ka tulevikus tehniliselt parimas seisus ning see võimaldaks jätkusuutlikku majandamist.” Liibeki sõnul on veeteenuse hind sõltuvuses mahupõhisusega, seega mida suurem vee-ettevõte, seda taskukohasem teenuse hind ning eeldatavalt parem kompetents teenust pakkuvas vee-ettevõttes.
Raplas pakub teenust lisaks Matsalu Veevärk AS-ile ka Rapla Vesi AS, kuid Liibeki sõnul ei muutu tarbija jaoks ka selles piirkonnas midagi, kuna hind on kooskõlastatud.
Märjamaa vallavolikogu ja majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Urmas Kristali sõnul lähtus volikogu läbirääkimiste osas otsuse langetamisel eelkõige selles, et Matsalu Veevärk AS-i klientuur ehk suur osa Märjamaa valla elanikkonnast ei tohiks kannatada.
Pöördumine Pärnu Vesi AS-ile tehti aprillis, praegu küsitakse volikogudest läbirääkimiste alustamiseks luba ning alles seejärel liigutakse edasi tervikpildi loomisega. Liibek tõdeb, et vajalikud protseduurid võtavad aega ning on tõenäoline, et volikogudesse jõuavad ühinemisläbirääkimiste tulemused umbkaudu aasta möödudes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare