2.7 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSRapla perearstikeskuse ehitus läheb arvatust kallimaks

Rapla perearstikeskuse ehitus läheb arvatust kallimaks

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

SA Raplamaa Haigla on Rapla valla poole pöördunud taas palvega kompenseerida perearstikeskuse käsutusse mineva pinna kallinemine. Teemat on juba arutatud nii Rapla vallavalitsuse istungil kui ka eelarve- ja arengukomisjoni koosolekul.

Vallavalitsuse istungil tegi vallavanem Piret Minn ülevaate volikogu eelarve- ja arenduskomisjonile esitatavast volikogu otsuse eelnõust. Selle eelnõuga arvestab Rapla vald eelarvestrateegias ja valla 2019.–2024. a eelarves täiendava renditoetusega kogusummas 182 558. Algul oli ettevalmistatud eelnõus kaks varianti, kas tasuda puudujääv summa kolme võrdse osamaksena või igakuise täiendava renditoetusena 60 kuu jooksul perioodil 2019–2024 arvestusega 5 eurot m2 kuus. Volikogule menetlemiseks esitatati igakuise täiendava renditoetuse variant.
Eelarve- ja arengukomisjonis oli nii neid, kes pooldasid seda, et PERH ise peaks omavastutuse võtma ja kandma projekti kallinemise kulud, kuid oli ka neid, kes leidsid, et kuna eesmärk on siiski koondada kõik terviseteenused ühte piirkonda, tuleb seda rahaliste kohustuste võtmise eelnõud toetada.
Rapla volikogus läks teema üle pikemaks aruteluks. Ilvi Pere tuletas meelde, et alles see oli, kui Rapla vald võttis omale rahalised kohustused seoses Rapla Haiglaga. Perearstide nimistus ei ole aga vaid Rapla inimesed, seal on ka Kehtna inimesi. Seega tõstatus küsimus, kas Kehtnaga tehakse koostööd. Vastuseks saadi, et jah, Kehtna maksab omaosalust, kuna tegemist on ühisprojektiga. Rapla osakaaluks on hinnatud 89% ja Kehtna osakaaluks 11% projekti ehituse maksumusest.
Otsuse eelnõu pandi volikogus hääletusele ja 13 poolthäälega arvati alguses, et eelnõu on kinnitatud. Kuid käesoleval juhul on vaja otsuse vastuvõtmiseks volikogu täiskoosseisu häälteenamust.
Volikogu esimees Rene Kokk sõnas, et teema jõuab taas volikogusse ilmselt järgmine kuu. See võimaldab ka kõigil neil volikogu liikmetel, kellel teema kohta küsimused tekkisid, vahepeal vallavalitsuse käest ka vastused saada. Küsimusele, kuidas tagatakse volikogu täiskoosseisu kohalolu, vastas Kokk, et ega seda tagada saa, tuleb lihtsalt loota, et kõik on kohal. Vajadusel saaks küll korraldada erakorralise istungi kõigile sobival ajal, kuid Kokk arvas, et selle eelnõu saab hääletusele panna siiski tavapärasel ajal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare