13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla vallas arutatakse erilasteaia kahe rühma kolimist

Rapla vallas arutatakse erilasteaia kahe rühma kolimist

Stina Andok / illustreeriv foto: Siim Solman.

Rapla valla hariduskomisjon on koos valla haridusnõuniku ja lasteaedade juhtidega jõudnud seisukohale, et Rapla erilasteaia Pääsupesa kaks rühma tuleb ümber kolida teise lasteaia ruumidesse.
Rapla valla hariduskomisjoni 16. augusti protokollist võis lugeda, et Rapla valla haridusnõunik Tiina Roosimägi on teinud ülevaate erilasteaia Pääsupesa praegusest olukorrast ning ühtlasi esitanud kirjaliku kokkuvõttena väljapakutud võimalused erilasteaia üleviimiseks mujale. „Olukord vajab lahendamist, sest lasteaia hoone tingimused ei vasta nõuetele,” seisab protokollis.
Samas protokollis on kirjas, et Roosimägi tõi välja võimalike lahendusvariantidena erirühmade viimise korraga ühe lasteaia koosseisu või jagada rühmad Rapla linna lasteaedade vahel. Toimus arutelu ning protokolli järgi jäid komisjoni liikmed arvamusele, et erirühmad tuleks viia korraga üle ühte Rapla linna lasteaeda. Lepiti kokku, et järgmine hariduskomisjoni koosolek toimub Rapla erilasteaias Pääsupesa. Siis võetakse teema uuesti päevakorda ja selleks ajaks on olemas ka lasteaedade hoolekogude arvamused.
Hariduskomisjoni esimees Jane Schelejev kinnitas, et hariduskomisjon koguneski 17. septembril erilasteaeda Pääsupesa ja koosolekust võtsid osa ka Pääsupesa direktor Svea Jõeste ja Rapla lasteaia Kelluke direktor Aune Kähär.
Schelejev rõhutas, et midagi ei ole veel otsustatud ning lõpliku otsuse teeb vallavolikogu, kuid nentis, et komisjon jõudis koos lasteaedade juhtidega üksmeelele, et kõige parem lahendus oleks erilasteaia rühmad viia üle lasteaia Kelluke ruumidesse. „Ujumine ja rehabilitatsioon on kindlasti argumendid,” põhjendas Schelejev, miks just Kellukese lasteaia kasuks otsustati.
Kuna lasteaed Kelluke erilasteaia rühmade võrra ei laiene, vaid ruumid leitakse olemasolevatest, tekib põhjendatud küsimus, kas see tekitab tulevikus probleeme n-ö tavarühmade äramahutamisega. Schelejev aga sisulisi asjaolusid veel arutada ei soovinud, viidates, et asja alles arutatakse ja otsuseid tehtud pole.
Schelejevi sõnul valmistatakse praegu ette vajalikud dokumendid ja oodatakse ära vallavalitsuse seisukoht, enne kui teema taas hariduskomisjonis päevakorda tuleb. Alles seejärel jõutakse oma ettepanekuga volikogu ette. „Meie eesmärk on, et lapsed saaksid võimalikult parima lahenduse,” sõnas ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare