14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSÜleriigiline lasteraamatukoguhoidjate päev Raplas

Üleriigiline lasteraamatukoguhoidjate päev Raplas

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Täna, 19. septembril toimub Rapla keskraamatukogus XV üleriigiline lasteraamatukoguhoidjate päev. Pärast Rapla vallavanema Piret Minni ja Rapla keskraamatukogu direktori Õie Paaslepa tervitussõnu andis Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu (ERÜ) lasteteeninduse toimkonna esimees Rita Raudsepp ülevaate lasteteeninduse toimkonna tegevusest. Koos ERÜ büroo juhataja Reet Olevsooga kuulutas Raudsepp välja ERÜ auhinna “Aasta raamatukoguhoidja” nominendid.
Üheks nominendiks oli ka Märjamaa valla raamatukogu lasteraamatukoguhoidja Urve Nurmik. Teda iseloomustati lastesse soojalt ja lugupidavalt suhtuva raamatukoguhoidjana. Ta leiab laste arendamiseks ja raamatute juurde toomiseks mitmeid tegevusi ja seda ka väljaspool raamatukogu.
Tallinna keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse pearaamatukoguhoidja Maarja Pildre tegi kokkuvõtte lastetööst 2017. aasta aruande põhjal. Kokkuvõtvalt võib öelda, et raamatukogutöötajate raske töö ürituste ja programmidega kannab vilja, kuna lugejanumbrid kasvavad.
Ly Ehin tutvustas 11 Raplamaa luuletajat, alustades Karl Eduard Malmiga ja lõpetades Kristiina Ehiniga. Pärast Andres Ehini pingi juures tehtud ühispilti jalutati Kaja Tammari juhatusel läbi Rapla ja pärast lõunat teeb Rapla kultuurikeskuses ülevaate Eesti Lastekirjanduse Keskusest selle direktor Triin Soone. Päeva lõpetavad Thea Paluoja laululaste kontsert ja Susi stuudio külastus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare