14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSDPD avas pakiautomaadid Raplas ja Märjamaal

DPD avas pakiautomaadid Raplas ja Märjamaal

Stina Andok

Transpordi- ja logistikaettevõte DPD paigaldab oktoobrikuu lõpuks Eestis 32 uut pakiautomaati. Eelmisel nädalal alustas tööd pakiautomaat Märjamaal.

aplas Rappeli keskuse ees alustas DPD pakiautomaat tööd juba 6. juulil ning alates eelmisest nädalast on DPD pakiautomaadi teenus kättesaadav ka Märjamaa Maxima ees. DPD Eesti tegevjuhi Rainer Rohtla sõnul kasutatakse tänaseks Rapla DPD pakiautomaati küllaltki aktiivselt. Mõne kuuga on jõutud sinnamaani, et automaat täitub iga päev 50% ulatuses.
DPD alustas sel suvel uute pakiautomaatide paigaldamist nii linnadesse kui ka väiksematesse asulatesse. „Kuigi võiks eeldada, et linnades saavad automaadid kiiremat kasutust, siis meie kogemus näitab, et kõige kiiremini leiavad tee automaatideni just väiksemates asulates elavad tarbijad. See on väga positiivne ja innustab meid veelgi DPD Pickup võrgustikku laiendama, et tagada teenuse kättesaadavus kõikjal Eestis,” ütles Rainer Rohtla pressiteate vahendusel.
Erinevaid pakiautomaadi teenuse pakkujaid on teisigi, kuid Rohtla selgitab, et DPD täidab oma osa turust, mis siiani on olnud katmata. Itella on võtnud suuna vahendada kaubandust Soome vahel ja Omniva tugevus on Hiina pakkide eestlasteni toimetamine, aga DPD võtab peamiseks suunaks Euroopa e-poodide partneriks olemise. Seni ei olnud inimestel võimalik Euroopa e-poodidest reeglina kaupa pakiautomaati tellida, aga DPD abil lisandub see võimalus.
Pakiautomaadid saavad Rohtla sõnul abistada ka sellistel juhtudel, kui klient on tellinud paki kulleriga, aga ei saa pakki kulleri saabumisel vastu võtta. Sellisel juhul on kulleril võimalus pakkuda kliendile varianti, et toimetab paki lähimasse DPD pakiautomaati, kuhu klient saab ise pakile endale sobival ajal järele minna. Seda loomulikult juhul, kui paki suurus võimaldab seda automaati paigutada.
Lisaks pakkide vastuvõtmisele saab DPD pakiautomaatide kaudu saata ka ise pakke kõikjale Euroopasse DPD pakiautomaatidesse.
Kokku paigaldab DPD sel aastal Baltikumi vähemalt 120 uut pakiautomaati, neist 50 Eestisse. Järgneva kahe aasta jooksul on plaanis paigaldada kolmes riigis ligi 250 pakiautomaati. Selle aastanumbri sees Raplamaale rohkem DPD pakiautomaate Rohtla sõnul ei tule, kuid ta annab lootust, et automaate võidakse lisada uuel aastal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare