14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSHuvimess andis võimaluse avastada enda jaoks uut

Huvimess andis võimaluse avastada enda jaoks uut

Stina Andok

Ühinenud Rapla valla esimesel huvimessil laupäeval, 29. septembril viidi kokku vaba aja tegevuste pakkujad ja oma aega sisustada soovijad. Paljugi sai koha peal ka kohe järele proovida.

Ilusal sügisesel lõunaeelsel ajal olid nii mõnedki Rapla vallas tegutsevad ettevõtjad ja muidu aktiivsed inimesed sättinud end sisse Rapla kultuurikeskuse saali. Kui umbes pool tunnikest pärast huvimessi ametlikku algust kultuurikeskusesse saabusin, tundus, et rahvast on palju. Fuajee oli täitunud noorte inimestega ja saalist kostis samuti innukat inimtegevust.
Ruumi sisse kiigates tõmbas tähelepanu kohe endale Rapla Hokiklubi nurk, kus parasjagu mõned tüdrukud oma hokikepi käsitsemise oskusi proovile panid. Messi päevajuht Koidu Bosa innustas osavalt messil uudistanud noori avastama enda jaoks midagi teistsugust, pannes neid näiteks tavapäraste tantsusammude asemel enda ees kepiga palli veeretama. Hokiklubi oli kultuurikeskusse endaga kaasa toonud kõik vajaliku, et igaüks saaks katsetada, kuidas on saalihokit mängida. Messi lõpu poole, kui hokiklubi oma asju juba kokku pakkis, oli hea näha, et nii mõnigi tütarlaps läks veel ligi, et üht-teist täpsemalt järele uurida.
Kui aga algusesse tagasi minna, järgnesid pärast hokiklubi meeleolukat etteaset riburadapidi ka teiste messil osalenud teenusepakkujate kõned ja demonstratsioonid. Kuna liikumist ja elevust jagus ruumis esialgu justkui väga palju, ei jõudnudki päris kõiki ettekandeid põhjalikult ära kuulata. Samas oli hea, et päevajuht tagasihoidlikele eestlastele elu veidikene lihtsamaks tegi. Sellistel üritustel, kus huvilisi ootavad oma putkasse paljud, on ka ettevõtjate endi jaoks oluliselt mõnusam, kui nad saavad ühekorraga end ära tutvustada, ja huvilistel pingevabam, et ei pea kõikide võõraste nägudega eraldi juttu tegema minema.
Selles osas ei saa messile ühtegi etteheidet teha. Päevajuht tegi oma tööd hästi, oli särav ja rõõmsameelne, oskas esitada asjakohaseid küsimusi ja utsitas saalisviibijaid mõnd tegevust kaasa tegema. Näiteks said paljud kohalolijad võtta ringi ja Kuusiku Altveski juhendaja Meeli Lassiga koos teadlikku hingamist, häälejoogat ja hääleseadet proovida. Kuusiku Altveski noortestuudio MINA OLEN tegi ka eraldi tantsulise etteaste.

Proovi mõttes pea peale

Oma koha oli huvimessil leidnud ka värskelt loodud Beebibaas, kes jagas oma lauda Joogabaasiga, kuna üks on teisega läbi põimunud. Nimelt tegelevad Beebibaasi ja Joogabaasi asutajad mõlemad Ashtanga joogaga ning mõlemad on ka Beebibaasis erinevate ringide juhendajad. Sel nädalal ametlikult oma ringidega algust teinud Beebibaasi tegevusi tutvustas messil baasi asutaja, pere- ja sünnitoetaja ja beebide muusikalise ringi juhendaja Karolin Kõrre.
Joogabaas ei ole enam nii uus nähtus. Esimesed joogatunnid peeti seal juba 2016. aastal. Nüüdseks on juhendaja Kadri Ülenõmm oma ampluaad pisut laiendanud ning tutvustas messil ka enda pakutavaid võimalusi. Lisaks infole, miks ja kuidas jooga inimesele hea võib olla, said messil osalejad ise ka mõnd lihtsamat harjutust kaasa teha. Kaks julgemat tüdrukut proovisid aga Kadri kaasa võetud abivahendi toel suisa pea peal seismist.
Kohe Joogabaasi ja Beebibaasi kõrval pesitses vaikselt Rapla Avatud Noortekeskus, mille laua taga sai lahendada viktoriini või maiustada noortekeskuse pakutava söögipoolisega. Samuti ootas seal vabatahtlikke, kes lubaks end lõuendina kasutada, näomaalija. Teiste seas sai särava kaunistuse ka näiteks päevajuht. Messilt ei puudunud Rapla valla Noorte Tugila, kelle laua taga sai käed kohe päris mitmel moel aktiivselt tööle panna ja näiteks meisterdada endale paberist kaunistusi. Nende laua juures oli ka tore väike laste mängunurk.

Korvpallist kunstini

Messil olid esindatud ka Rapla valla suuremad huvitegevuse pakkujad. Nende seas on kahtlemata kõige populaarsem Rapla Korvpallikool. Nende esindajatel noortetreeneril Kustas Põldojal, noortespordi assistendil Annika Evestusel ja meedia- ja turundusjuhil Merilin Reinol oli kaasas väike korvpallivõrk, pallid ja meelituseks imemaitsvad koduaiaõunad.
Teine suur väga hea mainega tegija on Rapla vallas kindlasti Raplamaa Rattaklubi KoMo, kes ilmselt sarnaselt korvpallikooliga Raplamaa inimestele end väga põhjalikult tutvustama ei pea. KoMo ridadest on välja kasvanud mitmeid silmapaistvaid tegijaid. Treener Toivo Suvi nentis, et noorte huvi rattaspordi vastu on siiski väiksem kui klubi soov ja võimekus noori treenida. Kel vähegi huvi tekkis, sai ka näiteks korraks ratta otsa ronida ja väntamist proovida.
Vaikselt ja kannatlikult ootasid huvitatuid Rapla Elujõu Keskus eesotsas Piia Kõverikuga ja LaCopita veini- ja õllebutiik Inga Hermansoniga. Nende pakutavaga erilisi vigureid koha peal teha ei saanud ja igalühel tuli iseseisvalt lisaks päevajuhi intervjuule nende pakutud vaba aja tegevustega lähemalt tutvust teha.
Äsja oma stuudio Raplas avanud ODE Disain on paika saanud oma esimese tegutsemise hooaja kava ning alustab peatselt õmblusringidega nii noortele kui ka täiskasvanutele. Kõigil huvilistel oli võimalik lähemalt vaadata, mis imesid ODE Disaini asutaja Triinu Simkin oma õmblusmasina abil suudab ellu viia. Inspiratsiooniks oli ta kaasa võtnud näiteks oma tütre õmmeldud nuku ja Barbie-nuku, millel olid seljas tütre õmmeldud riided.
Omamoodi vahepala ja lõõgastusena mõjus Inga Sule oma õlimaalinurgakesega. Kuigi Inga juhendab eelkõige ikkagi täiskasvanuid ning korraldab just neile õlimaaliringi, said messil erandkorras pintsli kätte võtta loomulikult ka messi nooremad osalejad. Näis, et võimalust kasutati üsna usinalt ning loetud tundide jooksul valmis õige mitu kunstiteost.
Päevajuhi intervjuude ja erinevate huvialade proovimise vahepeal sai nautida ka päris mitmeid etteasteid. Enamik esinesid tantsulise kavaga. Raplas tegutseb mitu tantsustuudiot, kes kõik viljelevad mingil moel erinevaid stiile. Oma etteaste tegid nad kõik. Esimesena esines Rapla Tantsustuudio. Eriliselt silmapaistva etenduse andsid Rapla Tantsustuudio Lootos naised nii mitmekesi kui ka üksi üles astudes. Noortepärasema ja pigem lääneliku aktsendiga tantsukava esitasid JJ-Street Tantsukooli kasvandikud.

Pakkujaid rohkem kui soovijaid

Erinevate tegevuste pakkujaid oli kogunenud palju, aga neid, kes oleks soovinud nende tegemistega ka tutvust teha ja ehk avastada enda jaoks uus ning põnev hobi, oli selgelt liiga vähe. Idee vääris kahtlemata teostamist, aga lõppude lõpuks näis, et kõige suurem kasu, mis saavutati, oli see, et vähemasti said erinevad teenusepakkujad üksteisega lähemalt tuttavaks. Enamik osalenuid pakkis asju juba tund või rohkemgi enne planeeritud lõppu, sest lihtsalt ei olnud kellelegi end enam tutvustada.
Ei oska öelda, kas väheste huviliste kohalolus võib süüdlaseks pidada ilusat ilma või midagi muud. Vesteldes huvitegevuse pakkujatega, selgus, et nad ise oleksid soovinud ehk pisut laialdasemat reklaami enne üritust ning ka näiteks kutsuvat silti samal päeval kultuurikeskuse ette.
Rapla valla huvimessi korraldas valla noorsootööspetsialist Helen Hints. Hintsi sõnul tegi ühinenud Rapla vald kohalikele huvitegevust pakkuvatele inimestele ettepaneku koondada erinevad huvitegevused valla kodulehele, et oleks parem ülevaade piirkonna vaba aja veetmise võimalustest. „Neid kokku pannes tekkis mõte teha Rapla valla huvimess, kus siis koha peal saab teenusepakkuja oma teenusest lähemalt rääkida,” selgitab ta.
Korraldaja sõnul tuli messile kokku seitseteist teenusepakkujat ning vaatamata kesisele külastajate arvule oli messi meeleolu ülev ja esinemiskavad nauditavad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare