9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKehtna maadlusklubi saab uued, nüüdisaegsed ruumid

Kehtna maadlusklubi saab uued, nüüdisaegsed ruumid

Mariliis Vest

 

Kehtna maadlusklubil Hammerlock avanes võimalus välja ehitada uued multifunktsionaalsed treeningruumid. Uutesse ruumidesse loodetakse ideaalis kolida järgmise aasta sügisel.

Värskemad sportimisvõimalused rajatakse Kehtna põhikooli kasutuseta seisvatesse köögiruumidesse, kuhu tuleb saalitreeningute ruum ning jõusaal. Maadlejate jaoks ehitatakse eraldi sissepääs koolimajja, WC-d, riietus- ja pesuruumid poistele ja tüdrukutele, inventari hoiustamise ruum, treenerite ruum ning samuti paigaldatakse uued kütte-, ventilatsiooni-, elektri-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemid. Värskenduse saab ka maadlusklubi ruumide kohal olev katus.


Uutes ruumides hakkavad toimuma maadlustreeningud ning erinevad üldkehalise treeningud ja spordisündmused eri vanuses ja vormis inimestele. Projekti eesmärgina on kirjas aastakümnetega kujundatud maadlustraditsiooni jätkamine. Üks eesmärke on ühtlasi ruumide tõhusam kasutamine ja kulude vähendamine, mis tähendab igakuiseid madalamaid remondi-, kütte- ja elektrikulusid klubile.
Klubi eestvedaja ja treener Leon Reitsak meenutas, et praeguses maadlusmajas hakati tegutsema 1992. aasta aprillis. Mis sellest majast pärast kolimist edasi saab, ei osanud ta veel öelda, lisas vaid, et maadlustrenne seal enam toimuma ei hakka, sest maja on niivõrd amortiseerunud. Näitena toob Reitsak välja maja kütmise: „Maksame sooja eest meeletut raha, aga tuba soojaks ikka ei lähe.“
Maadlusmaja uuendamine on mehe sõnul olnud pikaajaline planeerimine. Algul sooviti, et praeguse asukoha asemel tuleks päris uus maja, kuid selle ideega ei tulnud tema sõnul keegi kaasa. Siis kirjutas maadlusklubi endine õpilane Tanel Samuel projekti, mis nüüd ka läbi läks. Lubadusi uute ruumide valmimise kohta Reitsak kindlasti anda ei taha, kuid ideaalis näeb ta asja nii, et järgmise hooaja alguses toimuvad trennid juba põhikoolis. Mida ta aga kindlasti rõhutab, on see, et selle aasta 10. novembril tulevad koolis talgud ning nii palju kui talguliste võimuses, lammutatakse vana kööki ja viiakse praht välja.
Uued ruumid annavad treeneri sõnul väga palju juurde treeningute läbiviimisel. Esiteks tuleb juba treeningsaal suurem, kui ta on praegu ning maha tuleb selline matt, mida on võimalik kokku rullida. See annab võimaluse treeningsaalis ka muude spordialadega tegeleda ja näiteks kehalise kasvatuse tunde läbi viia. Samuti loodab Reitsak, et ilusamad ruumid toovad veel huvilisi maadlusesse juurde, sest praegune maja on tema sõnul niivõrd kössis, et ega keegi sinna väga tulla tahagi.
„Ainult tüdrukud hakkasid seletama, et nemad ei taha uut, sest praegune on nii kodune. No on küll, aga kui see sulle varsti kaela kukub, siis ei ole ka hästi,“ rääkis Reitsak.
Maadlejaid on Hammerlocki klubis kuuekümne ringis. Reitsaku sõnul ongi kõige olulisem see, et klubil on pikaajalised traditsioonid. „Ja nüüd ühe maja kängu jäämise pärast kõik pooleli jätta on ka nadi,“ ütles ta ning lisas, et Kehtna maadlusklubil on nii Eesti, Euroopa kui ka maailma tasemel ette näidata häid tulemusi.
Treeningruumide ehitamiseks sai maadlusklubi rahastust Leaderi esimesest meetmest, mis toetab kogukonna investeeringuid. Treeningsaalide väljaehitamise eeldatav eelarve on ca 300 000 eurot. Sellest 100 000 euroga panustab Kehtna vald ning 100 000 euroga toetab Leaderi programm. Kehtna valla arendusnõuniku Varri Väli sõnul on hetkel küll see summa planeeritud järgmise aasta eelarvesse, kuid volikogu on juba eelnevalt oma nõusoleku andnud. Puudujääv summa tuleb treener Reitsaku sõnul toetustest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare