3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSMännimäe krossirada võõrustas laupäeval 130 võistlejat

Männimäe krossirada võõrustas laupäeval 130 võistlejat

Mariliis Vest

Möödunud laupäeval võis Kohila Männimäe krossirajal kuulda suurt põristamist. Selleaastane Kapakross meelitas kohale lausa 130 osalejat.

Starti olid oodatud kümne võistlusklassi esindajad. Väiksemad masinad sõitsid 1100 m pikkusel rajal kahe võistlusstardiga, suured soolod ja mitmerattalised võtsid aga mõõtu kestvussõidus kahekilomeetrisel distantsil.
Päeva avasid traditsioonilise krossisõiduga väiksemad masinad ehk 50cc, 65cc ja Pitbike klassid. Järgmistena panid end stardiks valmis UTV-klassi sõitjad 45-minutiliseks kestvussõiduks ning siis asusid kihutama ATV, QUAD ja külgvankrite võistlejad 60-minutilises kestvussõidus. Päevale panid punkti soolo open, soolo enduro ja soolo harrastajad, kes samuti võtsid mõõtu tunniajalises kestvussõidus.
Ürituse korraldaja, Kohila Motospordi Klubi esindaja Ott Reinaasi sõnul möödus kogu krossipäev Männimäel väga hästi. „Nii ilm kui ka rada olid head ning võistlejaid väikese Kohila kohta väga palju,“ lisas ta. Kapakrossi peeti tänavu 15. korda ning viimase kahe-kolme aasta jooksul on korraldaja sõnul võistlejate arv alati jäänud 130 piiridesse. Kohale tullakse igal aastal kogu Eestist ning laupäevasel võistlusel oli esindajaid ka Lätist.
Soolo open klassis võttis võidu 23-aastane Kairo Katkosilt, kes leidis, et võistlus oli hästi korraldatud ning rada hea. Eeliseks teise koha saanu ees arvab noormees olevat asjaolu, et sõidu esimeses pooles pingutas ta rohkem, mis võimaldas tal kohe teise koha eest ära sõita.

Kapakross 2018 tulemused*:
Soolo open: I Kairo Katkosilt (Kose AMK), II Raido Nei (Saku MK), III Don Eric Laane.
Soolo enduro: I Rannar Uusna, II Andero Oksaar (Saku MK), III Rene Jerbach (RedMoto Racing).
Soolo harrastajad: I Kristjan Kaljas (Kohila Motospordi Klubi), II Mihkel Tääkre, III Kristjan Koppel.
50cc: I Krevor Marcel Nõmme (Kahro Racing), II Aston Allas (RedMoto Racing), III Sebastian Kõiv (RedMoto Racing). 65cc: I Gregor Kuusk (RedMoto Racing), II Kevin Nõgesmaa (Viljandi Vee-ja Motospordiklubi), III Karl Teesalu (RedMoto Racing).
Pitbike: I Juss Maidla (Kagu Motoklubi), II Karl Linke (Motoklubi MRC), III Romet Ahi (Motoklubi MRC). UTV: I Margus Keskküla , II Viljar Mäesepp, III Juhan Kärson.
QUAD: I Mark Saar (RedMoto Racing), II Atis Breds (Läti), III Janno Oja (Tihemetsa motoklubi).
Külgvankrid: I Jüri Saan, Erik Vahter (Kose AMK); II Ruslan Talf, Argo Põldsaar (Kohila Sidecar Cross Team); III Villem Saarna, Tanel Reesna.
ATV: I Tamur Vanker, II Evert Puuleht, III Toomas Tika.
*Täpseid aegu vaata Kohila Motospordi Klubi Facebooki lehelt

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare