0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSPeeter Tarvis juunior lõpetas Hawaii Express Estonian Cup’i sarja teisel kohal

Peeter Tarvis juunior lõpetas Hawaii Express Estonian Cup’i sarja teisel kohal

Siim Jõgis

Hawaii Express Estonian Cup maastikurattasari tõmbas hooajale joone alla Saaremaal Karujärvel. Enne sõitu oli lahtine sarja üldvõitja nimi ning oma võimalused olid ka Raplast pärit ratturil Peeter Tarvis juunioril.


Tema põhiliseks konkurendiks oli Gert Jõeäär ning matemaatilised võimalused olid ka Caspar Austal. Juba 16. kilomeetriks oli teistel eest läinud viieliikmeline juhtgrupp koosseisus Jõeäär, Tarvis, Aksel Nõmmela, Austa ja Sten-Erik Ottender. Vahefinišis spurtis esimesena üle joone Nõmmela, kuid kümmekond kilomeetrit hiljem oli oma võimu maksma pannud juba Jõeäär.
Mäefinišis oli edu jälitajate ees rebenenud paari minuti pikkuseks ja teisena finišeerinud Tarvise ees jäi see samaks. Esiviisikule sai saba peale järgmine väike seltskond ning kolmanda-neljanda koha võtsid hoopis Raido Saar ja Markku Ainsalu. Võistkondade arvestuses tegid nii Karujärve etapil kui ka hooaja kokkuvõttes platsi puhtaks KoMo-Veloplus mehed.
Peeter Tarvis juunior ütles, et starti minnes ei olnud tema eesmärk võita terve sarja esikohta. “Teadsin, et see võimalus on minu jaoks ainult teoreetiline. Minu tiimikaaslasel Gert Jõeäärel oli palju parem seis. Mul oleks olnud võimalus võita juhul, kui Gerdil oleks midagi juhtunud ja ta oleks Top 30-st välja jäänud. Teadsin, et see võimalus on marginaalne. Olin üsna veendunud, et seda ei juhtu,” sõnas Tarvis.
Tema sõnul oli Saaremaal peetud etapp selle hooaja raskeim. Eriti arvestades, et selle pikkus oli 67 kilomeetrit ja selle läbimiseks kulus ligikaudu kaks ja pool tundi. Samas ütles ta, et on teise kohaga igati rahul. Möödunud aastal sai ta samas sarjas neljanda koha ning seega on edasiminek täiesti olemas. 2016. aastal oli Peeter Tarvis juunior Estonian Cup maastikurattasarja võitja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare