3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSPirgu tervisejooksust võttis osa 40 sportlast

Pirgu tervisejooksust võttis osa 40 sportlast

Mariliis Vest

Soe sügispäike meelitas laupäeval paljud jooksusõbrad Pirgu terviserajale seitsmendale Pirgu tervisejooksule, kuhu oli kohale tulnud nelikümmend sportlast.

Starti olid oodatud nii noored kui ka vanad, eesmärgiga veeta aega värskes õhus, liikuda ning nautida looduse sügisvärve.
Esmalt asusid mõõtu võtma noorimad (2010. a või hiljem sündinud poisid ja tüdrukud) tillujooksul distantsiga 450 meetrit. Poiste kiireim oli Richard Vlassov ajaga 2.07, teisena finišeerus Johannes Jüriado 2.56 ning kolmandana Kaur Andreas Tammepuu tulemusega 3.24. Tüdrukutest näitast parimat aega Lisette Jüriado (2.16), talle järgnes Saara Sofiia Tammepuu (2.22) ning kolmandana ületas finišijoone Elis Kauponen (2.32).
Vanematel poistel ja tüdrukutel (2002. a ja hiljem) tuli läbida 2,2-kilomeetrine ring. Osalema olid tulnud vaid poisid, kellest parim oli Aivo Uulimaa ajaga 8.53, teisele kohale võistles end Andreas Puust tulemusega 9.28 ning kolmandale kohale Karl Vaino 10.25.
N40 klass (1978. a või varem sündinud naised) läbis sama distantsi. Oli vaid üks vapper osaleja Ritve Reinumäe ajaga 9.48. Ülejäänud naiste vanuseklassid lidusid 3,4-kilomeetrisel rajal. Parimat tulemust näitas Marie Tammemäe (16.28), teisena finišeerus Saara Sofiia Tammepuu (19.31) ning kolmandana Liis Valdmest (23.24).
M50 (1968. a ja varem sündinud mehed) läbisid samuti 3,4-kilomeetrise vahemaa. Parima tulemusega lõpetas Aivar Kuusmin 16.19, teisena Andrus Ründal 17.48 ning kolmandana Bruno Born 20.05. Teiste vanuseklasside mehed võistlesid 5,6-kilomeetrisel rajal. Esimesena finišeerus Jüri Vlassov tulemusega 24.05, teisena Tanel Põllu ajaga 24.26 ning kolmandana Vambo Oolberg 27.07.
Tervisejooksu korraldaja Urmas Tammemäe sõnul on võistlejate arv jäänud läbi aastate stabiilseks, kuid tänavu rõõmustas teda eriti rohke järelkasvu ehk kuni 8-aastaste laste osalus. Võistlustulemused olid mehe sõnul sportlikus mõttes head: eelmise aasta ajad joosti nii naiste kui ka meeste arvestuses üle. „Üritus kulges suhteliselt heas rütmis – on välja kujunenud kogemuslik teatud tegevuste ja vahendite kompleks, mis ürituse alguseks peab valmis olema. Kõik toimis, kaasaarvatud imeline sügispäev, mis aastapäevale värvi lisas,“ ütles Tammemäe.Samal päeval tänas korraldaja Eesti Külaliikumise Kodukant EV100 projekti, mis Pirgu terviserajale lisaväärtust andva toreda puidust majakese tõi. „Kuna hoone valmimine klappis ajaliselt meie traditsioonilise aastapäevajooksu kuupäevaga, siis sobis hästi siia ka tare pidulik avamine koos lindi läbilõikamisega,“ ütles Tammemäe.
Jooksjate seas said autasustatud iga võistlusklassi parimad ning välja anti ka eri- ja loosiauhinnad. Finišis pakuti sooja teed ja sünnipäevatorti. Tervisejooksu korraldas MTÜ Pirgu Küla.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare