-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla keskraamatukogu tähistas sünnipäeva raamatute, luule ja pannkookidega

Rapla keskraamatukogu tähistas sünnipäeva raamatute, luule ja pannkookidega

Helerin Väronen

Keegi ei tea täpset kuupäeva, mil aastal 1903 Rapla raamatukogule algus pandi. Kokkuleppeliselt on selleks päevaks valitud 22. oktoober.

Sel aastal täitus raamatukogu avamisest 115 aastat, nii et tegemist on vanima praeguseni tegutseva asutusega Raplas. Näiteks Rapla tarbijate (tarvitajate) ühistu asutati aasta hiljem.
Esmaspäev oli raamatukogus täis erinevaid sündmusi. Hommikusele õnnitlusele järgnes pannkoogisöömine.

Valikus olid mooniseemne-kaerahelbe, ülepanni- ja kabatšokipannkoogid. Magusate pannkookide kõrvale oli lisandiks rida moose, mille nobedad moositegijatest raamatukogutöötajad olid kodunt kaasa võtnud. Pannkookide retseptid olid samuti välja pandud, eesmärgiga neid levitada. Pannkoogikohvikus käijaid oli üle 50, nii et mõnus suutäis sai kiiresti otsa.
Fuajees oli teemasse sobivalt üleval väljapanek raamatutest, milles jutte-pilte pannkookidest, ning näidati slaidishowd raamatukogu tegemistest läbi aastakümnete. Eriti huvipakkuv oli see vanemate inimeste jaoks, kes mõndagi veel mäletasid.
Luuleminutitel lugesid raamatukoguhoidja Annika Toom ja kultuurikorralduse spetsialist Age Tekku ette isamaalisi luuletusi Juhan Liivi, Paul Eerik Rummo, Anna Haava, Leelo Tungla, Olivia Saare, Virve Osila ja Jaanus Vaiksoo sulest. Rahuliku luulehetke taustaks kõlasid erinevad loodushääled, moodustades loetuga ühtse terviku.
Pärast lõunat ootas raamatukogu endale külla neid, kel soov oma lemmikraamatuga pilti teha. Rohkem olid oodatud küll lapsed, kuid miks mitte ei võiks ka täiskasvanud oma praeguse või kunagise lemmikteosega pilti teha. Pilti käidi tegemas nii üksi kui ka lausa terve perekonnaga. Polaroidkaameraga tehtud pildi said kõik ka kohe kätte.
Tavaliselt tehakse ikka sünnipäevalapsele kinke, aga seekord jagas raamatukogu ise kingitusi. Ja seda muidugi raamatute näol. Valikus oli mitmeid elulugusid, krimiromaane ja Raplamaaga seotud teoseid. Endale võis valida ka mitu raamatut.

Raamatukogu direktor Õie Paaslepp sõnas, et päev läks vägagi korda ja eriti tore oli vahelduseks kinkide saamise asemel oma lugejatele ise kingitusi teha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare