6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplamaa beebidega pered said oma baasi

Raplamaa beebidega pered said oma baasi

Stina Andok

2. oktoobril alustas Raplas Loomeruumis tegevust Beebibaas, kuhu on koondatud mõnusad ja arendavad vabaaja veetmise võimalused tulevastele emadele ja kuni kaheaastaste lastega peredele.

Beebibaasi loojad on kolm Raplamaa naist – Karolin Kõrre, Kadri Ülenõmm ja Triin Maasikas. Nad kõik on ühel või teisel moel sidunud oma elu inimeste kõige kallima vara ehk lapse heaolu eest hoolitsemisega.
Beebibaasi loomise idee autor Karolin Kõrre on muusikalise kõrgharidusega pere- ja sünnitoetaja ehk teisisõnu doula. Karolin on enda kohta öelnud: „Olen kasvanud üles muusika ja lauluga. Laulmine ja sünni ime saladus olid minuga kogu aeg, aga ma ei teadnud kaua aega, mida nende kahe huviga küll peale hakata. Nüüd ma olen siin: sünnitoetaja, kelle kireks on tundlik, teraapiline hääle- ja hingamistöö. Mõistan, kui oluline on oma hääle väljendus raseduse, sünnituse ja sünnitusjärgsel ajal.”
Oma ideega luua selline teraapilise lähenemisega programm tulevastele emadele saavutas Karolin ettevõtlusprogrammis STARTERcreative esikohapreemia, kus žürii tunnistas just tema idee parimaks kümnete teiste seast. Beebibaasis hakkab Karolin igal nädalal läbi viima beebide muusikatunde, millest ühele on oodatud 2-6-kuused beebid ja teisele 7-kuused kuni 2-aastased beebid.
Kadri Ülenõmm on Raplamaa joogasõpradele tuttav juba 2016. aastast, kui ta alustas Rapla Loomeruumis Joogabaasiga, viies läbi iganädalasi Ashtanga jooga kursusi. Sellel teekonnal alustas ta tegelikult koos Karoliniga, kes samuti Ashtangaga tegeleb. Selleks, et tulevasi ja äsja sünnitanud emasid paremini juhendada, on Kadri läbinud vastavad lisakursused ning alustab sel hooajal ka rasedate jooga ning ema ja põnnide joogaga.
Triin Maasikase ja Karolini teed ristusid esmakordselt pere- ja sünnitoetajate kursusel, kus leiti ühine mõistmine ning soov luua kodukanti beebidega peredele hea koht asjatundliku nõu ja toetuse saamiseks. Nii Triin kui ka Karolin on läbinud UNICEF-i imetamisnõustaja koolituse ning saavad toetada emasid ka imetamisel. Triin on lisaks õppinud nii emasid toetavat sünnituseks ettevalmistavat võimlemist kui ka beebivõimlemist ja -massaaži.
Lisaks pakub Triin kogemusnõustamist diabeedi ja rasedusega toimetulekuks. Beebibaasis hakkab Triin läbi viima sünnituseks ettevalmistavat võimlemist ja beebide võimlemistundi.
„Väikelapse aeg läheb nii ruttu. Seda ei saa enam kunagi tagasi. Tundub tore panustada sellesse, et vanemad saaksid olla koos oma lapsega,” toob Karolin välja ühe Beebibaasi loomise põhjuse. Lisaks võimalusele veeta mõnusalt aega, on naised võtnud ühise eesmärgina oma südameasjaks pakkuda siinsetele peredele mitmekülgset, professionaalset ja individuaalset lähenemist. Liikuvate tundide kõrval plaanitakse ka erinevatel beebidega peresid puudutavatel teemadel vestlusringide läbiviimist.
Kuigi igal tööpäeval aset leidvad erinevad Beebibaasi ringid on võimalus emale ja lapsele ühiseks ajaveetmiseks, julgustavad tegijad beebidega ringidesse osalema tulema ka vanaemasid ja teisi beebi lähedasi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare