6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSValitseva Läti meistri peale hammas sel korral ei hakanud

Valitseva Läti meistri peale hammas sel korral ei hakanud

Rapla korvpallikool

Nädalavahetuse esimeses mängus oli Avis Utilitas Rapla vastaseks Olybet Eesti-Läti korvpalliliiga turniiritabelis teist kohta hoidev BK Ventspils, kes mängu esimesest hetkest peale pani oma paremuse maksma ning võitis mängu kindlalt 100:61.


Mängu algus kulges Rapla jaoks väga raskelt. Esimese kahe minutiga jäädi taha 0:8. Skoori avas ja esimesed üheksa punkti tõi meeskonnale Hawkins. Samal ajal olid vastased jõudnud visata juba 30 punkti ning kaks ja pool minutit enne veerandaja lõppu oli Rapla kaotusseisus 21 punktiga. Mickelson lisas veel kuus ja Ilves kaks punkti, kuid samal ajal tabasid ka vastaste visked. Esimese veerandi võitis Ventspils 35:17.
Teist veerandit alustas Mickelson kahesega, kuid sellele järgnes vastaste 9:0 vahespurt. Vastaste edu oli nüüd juba 25 punkti. Mäng jätkus tasavägisemalt, kuni veerandaja teises pooles õnnestus ka Raplal 9:0 vahespurt sooritada. Ventspilsi edu oli nüüd vähenenud 16 punktile 50:34. Teise veerandi kaotas Rapla meeskond vaid ühe punktiga 19:20, kuid kaotusseis oli ikkagi valus 36:55.
Kolmanda veerandaja algul tabas Mickelson kahese ja Kajupank kolmese ning kaotusseis oli vaid 14 punkti. Järgnes kohe vastaste 6:0 vahespurt ning kahjuks kasvatasid vastased veerandi lõpuks oma edu 32 punktile 80:48.
Viimaseks veerandiks oli vastaste võit täiesti kindel ning Rapla meeskonnal tasus energiat säästes mäng lõpuni mängida. Neljas veerandaeg kaotati 13:20 ning mängu lõppskooriks jäi Rapla poolt vaadatuna 61:100. Resultatiivsemad olid kahekohaliste punktiskooridega Hunter Mickelson (22 p, 9 lp) ja Dominique Hawkins (14 p).

Lätist õnnestus koju tuua olulised võidupunktid

Teises mängus läks Avis Utilitas Rapla vastu turniiritabelis eelviimasel kohal oleva BK Liepajaga. Tegemist oli laupäevase mänguga võrreldes kindlasti kergema vastasega, kuid kaks päeva järjest mängimine praegusel hetkel meeskonnale ei sobi ja seega kujunes mängu võitmine oodatust veidi keerulisemaks. Võit on aga võit ning skooriga 89:82 naasti Lätist koju ka oluliste võidupunktidega.
Mängu alustasid Hawkins ja Veideman kahestega, millega mindi juhtima 4:0. Suurem osa veerandajast õnnestuski kuni neljapunktilist edu säilitada, kuni veidi vähem kui kolm minutit enne veerandi lõppu tabasid järjest kahesed Ilves, Veideman ja Delph. Esimese veerandi võit kujunes lõpuks 24:16.
Teise veerandi esimeses pooles õnnestus Raplal veidi turvalisemat vahet hoida. Kui esialgu õnnestus vastastel saada vahe vaid viiele punktile, siis kolm ja pool minutit enne veerandi lõppu oli Rapla edu vaid kolm punkti 37:34. Viimase kümne sekundi jooksul vähendasid vastased vahe veel vaid ühele punktile, kuid tänu Mickelsoni viimasel sekundil tabanud viskele mindi poolajale siiski kolmepunktise eduga 43:40.
Ka kolmanda veerandi esimeses pooles õnnestus eduseisu säilitada, kuid veerandaja keskel oli seis viigis 51:51. Tasavägine mäng jätkus, kuni veidi rohkem kui minut enne veerandaja lõppu õnnestus Raplal sooritada 7:0 vahespurt. Kolmas veerand võideti 22:19 ning mänguseis oli meie kasuks kuue punktiga 65:59.
Otsustaval veerandil hakkas Rapla vahet jälle kasvatama. Kaks ja pool minutit enne mängu lõppu juhtis Rapla 14 punktiga. Viimasel minutil õnnestus lätlastel teha veel 7:0 vahespurt ning vähendada kaotusseisu 82:87. Lähemale nad ei jõudnud ning mängu võitis Avis Utilitas Rapla 89:82.
Kahekohalise punktiskooriga panustasid meeskonna võitu Rain Veideman (21 p, 5 lp, 8 rs), Dominique Hawkins (19 p, 2 lp, 4 rs), Hunter Mickelson (14 p, 9 lp, 1 rs), Gregor Ilves (12 p, 2 lp, 2 rs) ja Ronald Delph (10 p, 6 lp, 4 rs).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare