14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelKuidas tagada nõudepesumasinale pikk eluiga?

Kuidas tagada nõudepesumasinale pikk eluiga?

SISUTURUNDUS

Nagu iga kodumasin, vajab ka nõudepesumasin aeg-ajalt puhastamist ja lihtsamat kodust hooldust.

Soodsaid kodumasinaid pakkuv e-pood Kaup24.ee toob siin välja mõned kasulikud nõuanded ja viited. Nii saad kindel olla, et see köögimasin teenib sind kaua.

Kolm ajatut soovitust

Need igihaljad soovitused võivad kippuda ununema hetkedel kui on kiire, või vaja palju nõusid korraga pesta.

Masinasse asetamise eel puhasta nõudelt toidujäätmed

Enne nõude asetamist masinasse lükka nendelt maha toidujäätmed. Nii vähendad ummistuse ohtu nõudepesumasina filtris ja äravoolutorus.

Samuti ei taba sind siis peale pesutsüklit halb üllatus, kui avad nõudepesumasina ning leiad äsjapuhastatud nõudelt ikkagi toidujäätmeid. Nõud vajavad täiendavat käsitsipesu, mis omakorda on ajakulu.

Täida nõudepesumasin nõudega lubatud piirini

Teiseks pane nõudepesumasinasse pigem vähem, kui rohkem nõusid. Ahvatlus masinasse lisada nii palju kui mahub tekib siis, kui on tarvidus pesta suurem kogus musti nõusid. Avades nõudepesumasina pärast programmi lõppu võid leida taas nõusid, mis on täiesti pesemata. Kõigi masinasse pandud nõude puhastamiseks tuleb jätta nõudepesumasinas piisavalt vaba ruumi, et vesi ning pesuvahend kõigi köögitarvikuteni jõuaks.

Kui on vaja pesta ühel hetkel suur kogus nõusid, jaga suur kogus mitmeks osaks. Mustemad neist jäta nõudepesumasinale ja kergemini pestavad asjad pese käsitsi. Selline töökorraldus sobib nõudepesumasina pika tööea kindlustamiseks väga hästi.

Kasuta masinat regulaarselt

Ja kolmandaks, kui oled juba nõudepesumasina koju ostnud, siis kasuta seda regulaarselt. Regulaarsel kasutamisel uhub nõudepesumasin ise pidevalt toidujäätmed veega minema ja ei teki toidujäätmete ega veesade kuivanud kihte, mille eemaldamine hiljem on palju keerukam.

Puhasta aeg-ajalt nõudepesumasina filter ja äravoolutoru

Enne nõudepesumasina põhjalikumat puhastamist eemalda sellest kõik nõud ja restid. Nii pääsed ligi kõigisse puhastamist vajavatesse kohtadesse. Puhasta järgmised kohad regulaarselt – masina vähema kasutamise korral kord kuus, igapäevase ja intensiivsema kasutamise puhul kord nädalaski.

Alusta filtri puhastamisest – Aalekol OÜ väitel vajavad just filtrid kõige tihemini puhastamist. See on ka loogiline, sest filtrid püüavad kinni kõik, mis ei peaks veega äravoolutorusse minema. Olenevalt nõudepesumasinast võib sul filtri eemaldamisel tarvis minna ka kruvikeerajat. Kui oled filtri eemaldanud, pese see svammi ja pesuvahendiga puhtaks, lase kuivada ning aseta oma kohale tagasi.

Eemalda toidujäätmed ka äravoolutorust. Nii ei teki ummistusi, mis tähendavad lisakoormust masina osadele. Ning must ja oma töö teinud vesi saab taas vabalt lahkuda nõudepesumasinast. Suuremad toidutükid korja kokku käsitsi.

Korrasta piserdustorud

Pesemisel piserdab nõudepesumasin piserdustorudest vett nõudele. Kui piserdustorud on ummistunud, siis väheneb ka nõudepesumasina töö kvaliteet.

Mõnedel nõudepesumasinatel on eemaldatavad piserdustorud. Kui sul on selline nõudepesumasin, siis on väga lihtne voolava vee all piserdustorude eest hoolt kanda. Vastasel juhul käi piserdustorud üle hambaorgi või tikuga.

Regulaarne nõudepesumasina läbipesu tagab pikema eluea

Sarnaselt pesumasinate puhastamisele vajavad ka nõudepesumasinad vahel lihtsalt läbipesu. Kasuta läbipesul ka spetsiaalset nõudepesumasina puhastusvahendit või puhastustabletti, vastavalt tootja soovitustele. Peale läbipesu lase masinal korralikult kuivada.

Võid kasutada ka äädikat ja soodat, juhised selleks leiad meieeluilu.ee blogist.

Puhasta masina välimised osad ja ukse ümbrus

Pea meeles niiske lapiga üle käia ka nõudepesumasina välimine osa. Erilist tähelepanu pööra nõudepesumasina uksele ja selle ümber olevat kummitihendile. Kuna nõudepesumasin neid piirkondi ise ei puhasta, võib peituda ebameeldiva lõhna allikas just seal.

Täpsemate küsimuste korral tutvu ka masina kasutusjuhendiga ja seal lubatu ning keelatuga – seadme regulaarne puhastamine aitab sel sind kauem teenida. Kui ühel hetkel peaksid siiski otsustama uue nõudepesumasina kasuks, tutvu valikuga Kaup24.ee e-poes.

Pildil populaarne nõudepesumasin Whirlpool WIC3C26.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Veski
15. dets. 2022 13:51

Tänan teid kasuliku artikli eest väga kasulikku teavet.
https://www.kingitustesaar.ee/