9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
LisalehtLisaleht KUKITEMUKI: Sportlik räppar Rando Reiska püüdleb kõrgustesse

Lisaleht KUKITEMUKI: Sportlik räppar Rando Reiska püüdleb kõrgustesse

Stina Andok

Raplamaa noored pakatavad musikaalsusest ja hea meel on tõdeda, et see võtab väga erinevaid vorme. Rando Reiska on näiteks klaveriõpingute taustaga sportlik noormees, kes unistab lennukast räppari karjäärist.

Rando Reiska on 20-aastane Rap­lamaa noormees, kes tegeleb muusika ja spordiga. Kuigi sport ja muusika võivad esmapilgul tunduda vägagi erinevad tegevusalad, on nad Rando meelest sarnased peamiselt ühe olulise aspekti poolest – nii sport kui ka muusika aitavad hoida pea ja mõtted selgena.
Spordialadest on Rando leidnud endale sobivatena poksi ja jalgpalli. Nendega aktiivselt tegelemise kõrval on aga ka muusika pakkunud huvi talle kogu elu. Rando meenutab, et oma muusikakooli teekonda alustas ta 2010. aastal, kui otsustas klaverimängu õppida. Kohila muusikakooli õpetajat Heli Kendrat kiidab Rando väga.
Klaver on klassikaline instrument, mida ei oskaksi mitte kuidagi otseselt seostada muusikavaldkonnaga, millega Rando end tänaseks hoopis tugevamalt sidunud on – räpp. Samas ei saa salata, et musikaalsus võib tõuke saanuna avalduda väga mitmel moel. „Räpp on mulle kogu aeg meeldinud, aga mul ei olnud julgust, et sellega varem tõsisemalt tegeleda,” selgitab Rando. Alles millalgi 2017. aasta alguse poole soetas Rando oma esimese mikrofoni ja võttis vastu otsuse oma tegeliku unistuse poole püüdlema asuda. „Mõtlesin, et saagu mis saab, aga kui see mulle nii väga meeldib, siis pean sellega tegelema.”

Esimese hooga hakkas Rando kirjutama riime ja katsetas erinevaid võimalusi nende esitamiseks. Alles sellel aastal on ta end tõsisemalt käsile võtnud ja tõdeb, et tegeleb praeguseks räpp-muusika loomisega põhimõtteliselt iga päev. „Olen täielikult selle sees,” ütleb ta.
Oma muusika ja stiiliga ei soovi Rando oma eelkäijaid imiteerida, ta ei proovi olla kellegi teise moodi või teha nii nagu teised on juba teinud. Eeskujusid, kellelt isikupära hoidmist ja oma stiili kujundamist õppida, oskab ta aga nimetada küll. Näiteks tunnetab ta, et kodumaised suurnimed nagu Arop ja Genka on sellised, keda ta jälgib.
Senini on Rando ise ennast igakülgselt arendada püüdnud, kuulanud ja vaadanud teisi, aga otseselt kelleltki nõu ei ole küsinud. „Olen siiani enamus asjad ise ära teinud, kuid kui leidub keegi kogenum selles valdkonnas ja näeb minus suuremat potentsiaali, oleks nõus aitama ja juhendama, siis olen sellele avatud.”
Rando sõnul sünnib tema looming tihtipeale reaalsetest, elulistest sündmustest ja hetkedest. Kuigi oma taustamuusikat ta ise hetkel ei tee, sünnivad tema sulest kõik sõnad. Inspiratsioonina kasutab Rando kõike, mis teda ümbritseb, mida ta on läbi elanud, ja ka seda, mida veel ei ole. „Muusikast leian ma rahu,” ütleb Rando. Tema eesmärk on oma meelistegevusega jõuda võimalikult kaugele.
Tema loominguga saab end kursis hoida Instagrami, Youtube’i ja Soundcloudi kontode kaudu, kus ta on esindatud nime all „lambandaze”. Rando soovitab kõigil räpp-muusika huvilistel oma kanalil kindlasti silm peal hoida, kuna tema järgmine lugu tuleb koostöös kahe Raplamaa neiuga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare