9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMaanteeamet tõstis Tallinn-Rapla-Kehtna lõigu kõrgeimale talihoolde tasemele

Maanteeamet tõstis Tallinn-Rapla-Kehtna lõigu kõrgeimale talihoolde tasemele

Siim Jõgis

Võrreldes eelmise talvega tõstis Maanteeamet kõrgeimale 3+ talihoolde seisunditasemele Tallinn-Rapla-Kehtna maanteelõigu. See tähendab, et võrreldes varasema nelja tunni asemel tuleb Maanteeameti koostööpartneritel nüüd likvideerida libedus seal kahe tunniga. Samaks jääb tee puhastamine lumesaju korral, mis tuleb korda saada hiljemalt viis tundi peale lumesaju lõppu.
Käesoleval talvel on Maanteeameti klassifikatsiooni kohaselt Rapla maakonnas kaks 3+ tasemel maanteed. Lisaks Tallinn-Rapla-Kehtna teele on selleks ka Tallinn-Pärnu maantee osa, mis jääb Rapla maakonna piiridesse. 3+ tasemele tõsteti tänavuseks talveks ka teelõik, mis ühendab Tallinn-Pärnu maanteed ja Märjamaad kuni kiriku juures asuva ringteeni. Tasemest 3+ allapoole jääb tase 3 ning selle juurde kuuluvad riigiteed, mida samuti aktiivselt kasutatakse. Tasemel 3 on Rapla maakonnas näiteks Rapla – Märjamaa, Rapla – Järvakandi ja Kohila – Hageri teelõigud. Nende peal on Maanteeamet võtnud kohustuse teostada libedusetõre nelja tunni jooksul peale selle tekkimist ning lumetõrje viie tunni jooksul peale lumesaju lõppu. Maanteeameti põhja regiooni hooldevaldkonna juht Raido Randmaa selgitas, et lumetõrjetöid alustatakse küll esimesel võimalusel ent viis tundi peale saju lõppu on tagumine aeg kui teed peavad korras olema.
Kui eelmisel talvel oli Rapla maakonna piires ligikaudu 50 kilomeetrit riigiteid, millele kehtis talihoolde seisunditase 3+, siis nüüd on neid ligikaudu 90 kilomeetrit. Randmaa selgitas, et tasemeid tõstetakse vastavalt eelmiste aastate statistikale kui palju autosid nende peal sõidab.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare