-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSOmavalitsuste liit värskendas sõprussidemeid Kaiserslauterniga

Omavalitsuste liit värskendas sõprussidemeid Kaiserslauterniga

Siim Jõgis

Rapla maakonna lepingulised sõprussidemed Kaiserslauterni maakonnaga Saksamaal ulatuvad tagasi aastasse 2003. Varem hoidis neid üleval Rapla maavalitsus, ent pärast selle sulgemist 1. jaanuaril 2018 võttis maakonna tasemel välissuhtluse üle Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL).

Novembri alguses käis ROL-i juhatuse esimees Heiki Hepner Kaiserslauternis, et sõprussidemeid värskendada. Heiki Hepner ja Kaiserslauterni uus maavanem Ralf Leßmeister allkirjastasid reedel, 2. novembril kahe maakonna vahel partnerluslepingu. Vastav tseremoonia leidis aset Kaiserslauterni maakonna 200. aastapäeva tähistamise pidustustel. Leping on koostatud eesti ja saksa keeles.
Hepner rääkis, et lisaks sõprussidemete uuendamisele on selles käsitletud ka üldhumanistlikke teemasid. Lepingutekstis on kirjas: “Partnerluse eesmärk on luua alus veelgi paremale mõistmisele eestlaste ja sakslaste vahel. Selle saavutamiseks tuleb edendada kogemusvahetust ning seekaudu panna alus tulevasele koostööle majanduse ja kultuuri valdkonnas ning ühiskondlikele kontaktidele maakonnas ja valdades. Eelkõige puudutab see noortekohtumisi ja kogemusvahetust nüüdisaegsete haldusstruktuuride ülesehitamise vallas kohalikes omavalitsustes.
Kaiserslauterni ja Rapla maakond soovivad selle partnerluse kaudu anda panuse ühendatud Euroopa arendamisse, süvendada sõprussuhteid ning kindlustada ja tugevdada rahu ja sõprust maailmas.”
Hepner rääkis, et allkirjastamistseremoonia ajal viibis kohapeal saalitäis rahvast. Suhtluskeeleks valiti saksa keel, sest Hepner tõdes, et võõrkeeltest eelistab ta ise just seda. Pärast lepingu allkirjastamist edastas Hepner Kaiserslauterni maavanemale Ralf Leßmeisterile kutse 2019. aasta laulu- ja tantsupeole, mida Leßmeister lubas külastada.
Lisaks Kaiserslauternile Saksamaal on Rapla maakonnal tihedamad välissidemed Nurmijärviga Soomes, Madona rajooniga Lätis ning Raseiniai piirkonnaga Leedus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare