5.5 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSPäästeamet kontrollis kortermajade tuleohutust

Päästeamet kontrollis kortermajade tuleohutust

Siim Jõgis

Raplas tegi päästeamet tuleohutuse kontrollkäike kortermajadesse eelmise nädala teisipäeval ja kolmapäeval, 6. ja 7. novembril. Kokku kontrollis inspektor Tiiu Varik-Sau kahe päeva jooksul nelja kortermaja.

Põhiprobleemina tõi ta välja, et ühiskasutatavatel pindadel ehk trepikodades ja keldrites hoiustatakse rohkelt asju.
Eelmise nädala kontrollkäikudel vaatas inspektor üle Rapla kortermajad aadressidel Männi 1, Nurme 3, Koidu 19 ja Tallinna mnt 43. Tegemist oli etteteatatud kontrollkäikudega, mis tähendas, et maja elanikel oli võimalik nendeks ettevalmistusi teha. Inspekteerimine ise ei võtnud kaua aega – viisteist kuni kakskümmend minutit. Varik-Sau selgitas, et korteritesse sisse ei vaadata ning kontrollitakse ainult keldrit ja püstakut.
Raplamaa Sõnumitel avanes võimalus minna kaasa kontrollkäigule kortermajja aadressil Tallinna mnt 43. Juba kiire pilk Välja tänava poolse püstaku keldrisse ütles, et see maja on teatavas mõttes erandlik. Keldriruumid olid kenasti korda tehtud ja suuri asju vahekäikudes ei olnud. Varik-Sau ütles, et nii korras ruume ei olegi ta varem näinud. Tavapärane on tema sõnul see, et keldrisse paigutatakse rikki läinud pliidid ja pesumasinad. Koridorides hoitakse tihtipeale taimi ning see ei ole Varik-Sau sõnul probleem seni, kuni seal päris botaanikaaeda ei kasva. Selge on see, et ohuolukorras saavad trepikodades hoitavatest asjadest takistused majast väljumisel. Probleemina võib näha ka seda, kui keldrisse kuhjatud asjad lähevad põlema ja tuletõkkeust ei ole. Siis liigub kogu suits keldrist trepikotta ja see paneb kinni ainsa evakuatsioonitee. Keldritulekahjude kustutamine on päästjatele aga eriti keeruline, kuna tulekoldele saab ligi ainult üht teed pidi. Üheks Tallinna mnt 43 kortermaja puuduseks oligi tuletõkkeuste puudumine koridori ja keldri vahel. See lubati lahendada renoveerimistööde käigus 2019. aastal.
Juhul kui mingid asjad on koridori või keldrisse seisma jäänud, tuleb need ikkagi ära koristada. Varik-Sau ütles, et enamasti saavad inimesed sellest aru ning need viiakse ära. Kui need jäävad seisma liiga kauaks, ei ole ka päästeameti kannatlikkus lõputu. Vajadusel tehakse laokile jäetud asjade omanikule ettekirjutus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare