-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSPreeriakoda pälvis The Guardiani kõrge tunnustuse

Preeriakoda pälvis The Guardiani kõrge tunnustuse

Siim Jõgis

Varbola lähistel tegutsev Preeriakoda pälvis Suurbritannia ajalehelt The Guardian kõrge tunnustuse. Briti leht paigutas Preeriakoja kahekümne kõige erilisema ja taskukohasema talvepuhkuse nimekirja maailmas. Täpsemalt sai tunnustuse Preeriakoja kahepäevane püstkojas ööbimisega räätsamatk, mis kannab ka nime Kahepäevane nomaadirännak.

Preeriakoja eestvedaja Marko Aleksejev rääkis, et rahvusvaheline tunnustus tuli igal juhul üllatusena. Ta ei osanud esialgu isegi öelda, kuidas info Preeriakoja tegemistest võis kuulsa ajalehe toimetusse jõuda. Ühelgi konkursil ta sinna nimekirja jõudmiseks ei osalenud. Aleksejev selgitas, et temaga oli ühendust võtnud üks reisiagentuur ning palunud saata pilte Preeriakoja matkadest.
“Esialgu kartsin, et võib-olla kasutatakse neid pilte mingi teise ettevõtmise reklaamimiseks, aga saatsin pildid ikkagi ära. Hiljem võeti sellest agentuurist uuesti ühendust ja saadeti link The Guardiani artiklile. Siis mõtlesin, et oleks võinud ikka paremad pildid saata,” rääkis Aleksejev.
Ingliskeelses artiklis on Preeriakoda tutvustatud nii: “Eesti on talvel maagiline ning mitte ainult vilkuv Tallinn. Suitsusaunad, väliujumine, kelgukoeramatkad läbi lumise metsa ja rahvuslik ajaviide rabaskäimine – seda kõike saab broneerida läbi turismikeskuse. Kahepäevane nomaadirännak sisaldab ööbimist püstkojas ning see on saadaval Preeriakojas Raplamaal, 45 minuti sõidu kaugusel Tallinnast.”
Laiemalt öeldes võib väita, et see pole tunnustus mitte ainult Preeriakojale, vaid tervele Eestile, sest kõik ülejäänud nimekirjas paiknevad talvepuhkuse sihtpaigad asuvad mujal ümber maailma. Näiteks on seal välja toodud Andorra igluhotell, tuulelohega suusatamine Prantsusmaal ning mäestlaskumine Slovakkias.
Aleksejev ütles, et ülejäänud variantidest eristab Preeria­koda looduslähedus ning matkamine. Juba praegu on see silma jäänud ka huvilistele Suurbritannias. Aleksejev rääkis, et pärast The Guardiani artikli ilmumist on temaga korduvalt Inglismaalt ühendust võetud ja uuritud, kuidas matkal osaleda saab.
Praeguste sügiseste ilmadega need veel ei toimu. Selleks oodatakse külma ilma ja lund. Mida varem ehtne talv Eestimaale saabub, seda varem saab pihta hakata ka matkadega. Eelinfo on igal kujul kõikidele Inglismaalt saabunud päringutele saadetud.
Aleksejevi sõnul annab kahepäevane nomaadirännak läbi soo, metsa, raba ja kultuurmaastiku aimu tõeliste rändrahvaste eluolust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare