6.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla talvejooksul osales 56 jooksjat

Rapla talvejooksul osales 56 jooksjat

Siim Jõgis

Järjekorras 37. Rapla talvejooks toimus pühapäeval, 18. novembril. Traditsiooniliselt kulges rada Rapla tänavatel Viljandi maanteest Metsapargini ning distantsi pikkus oli viis kilomeetrit.
Kiireima ajaga jõudis sel korral finišisse Mardo Lundver Rapla jooksuklubist. Tema aeg oli 15 minutit ja 17 sekundit. Naised ja noored läbisid lühema distantsi 3 kilomeetrit. Naiste konkurentsis näitas kiireimat aega Liliana Torn, jõudes finišisse 11 minutit ja 24 sekundit pärast starti.


Start Rapla talvejooksule anti Okta Centrumi ees pühapäeval kell 12. Arvestades hilissügist aega, valitsesid võistlusel igati sobivad ilmastikuolud. Ilmataat õnnistas jooksjaid päikesepaistega, kuid saatis vahele ka üksikuid vihmasutsakaid. Korraldajad mäletavad rääkida, et talvejooksu on ajaloo jooksul peetud igasugustes tingimustes alates soojast ilmast, lõpetades lumesajuga.
Mardo Lundveri võiduaeg märgib ka tema isiklikku rekordit viiekilomeetrisel rajal. Ajakirja Jooksja portaalile kommenteeris Lundver jooksu nii: “Stardist lippasin esimesena minema, sest mulle meeldib tempokam algus. Ilmastikuoludki olid täna ideaalilähedased, mis soosis häid resultaate.” Finišis edestas Lundver klubikaaslast Arvi Alamaad 11 sekundiga. Kolmanda koha sai Enari Tõnström (KJK Sakala) 16.04-ga. “Kõva ja põnev andmine käis. Taolist positiivset emotsiooni oligi treeningperioodiks vaja. See lisas optimismi ja usku, et liigume treeneriga õiges suunas. Ajaline eesmärk oli tänaseks kontrolljooksuks seatud 15.30, seega sai eesmärk paraja varuga ületatud. Rahuloluks on põhjust, kuid tõsine töö jätkub,” lausus Lundver Jooksja portaalile.
Naiste võistlusel järgnesid Liliana Tornile noor ja lootustandev jooksja Anete Randmaa 11.40-ga ja Mari Lill Plagnaud 12.20-ga.
Rapla talvejooksu korraldaja Erik Horn rääkis, et kokkuvõttes võib võistlusega rahul olla. Küll aga oleks ta tahtnud stardis näha rohkem kohalikke Rapla inimesi. Osa võistluse läbinud jooksjaid olid päev varem osalenud ka Pääsküla rabamaratonil, ent tulid ikkagi starti ka Raplas. Kokku ületas lõpujoone 56 jooksjat. Huvitava kokkulangevusena võib välja tuua, et eelmisel aastal oli osalejaid täpselt sama palju. Horn ütles, et loomulikult oleks ta lootnud näha rohkem osalejaid, ent 56 ei ole hirmutavalt vähe. Hiilgeaegadel võttis jooksust osa ligikaudu 200 inimest.

Talvejooksuga pani hooajale punkti ka Rapla jooksuklubi. Rohkem võistlusi sel aastal kavas enam ei ole. Horn ütles, et järgmistele jooksudele oodatakse osalejaid juba 2019. aastal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare