13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSROL võitleb keskkonnaameti Raplasse toomise eest

ROL võitleb keskkonnaameti Raplasse toomise eest

Siim Jõgis

Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) on lasknud käiku ambitsioonika plaani, mille tulemusena peaks keskkonnaamet oma praegusest asukohast Tallinnas kolima ümber Raplasse.

Midagi kindlat siiski veel ei ole, sest samasugust plaani haub ka Pärnu linn, kes soovib keskkonnaametit endale. Selge on aga see, et vabariigi valitsuse kavandatud riigireformiga soovitakse osa riigiasutusi viia pealinnast välja.
Raplal on sellega seoses positiivne kogemus juba olemas. Tänavu kevadel kolis Tallinna maantee ärihoonesse SA Erametsakeskus, mis varem tegutses Mustamäel. Nüüd loodab ROL saavutada sama keskkonnaametiga. Kaks nädalat tagasi saadeti vastav ettepanek riigihaldusminister Janek Mäggile ja keskkonnaminister Siim Kiislerile. Ametlikku otsust ega vastust keskvalitsuse tasemel veel ei ole.
Oma kirjas ministritele rõhutas ROL-i esimees Heiki Hepner positiivset kogemust seoses SA Erametsakeskus Raplasse kolimisega. “Praeguseks on Raplasse toodud erametsanduse riiklik tugistruktuur SA Erametsakeskus, kuid arvame, et keskkonna valdkonda tuleks vaadelda komplekssemalt. Keskkonnaameti üleviimine Raplasse ja seal uute riigi töökohtade loomine tugevdab Rapla kui maakonnakeskuse potentsiaali, aidates sellega kaasa ka Eesti regionaalarengustrateegia eesmärkide täitmisele,” seisab kirjas.
Samuti toob ROL Rapla eelisena välja keskse asukoha Eestis. “Rapla on soodne asukoht mitmes mõttes – see paikneb Tallinnale küllalt lähedal ja hea reisirongi ühendus tagab piisava ühendatuse,” on välja toodud. Heiki Hepner lisas, et asukoht Kesk-Eestis tähendab ka seda, et Türilt ja Paidest oleks seal mugav tööl käia.
Juba on tulnud kõne alla ka keskkonnaameti võimalik asukoht Raplas. Võimalike variantidena on välja toodud Rapla riigimaja (endine haldushoone), praegune Rapla vallamaja ja Okta Centrum.
Sarnase pöördumise on valitsusele teele saatnud ka Pärnu linn. Nemad taotlesid, et keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooni ühendamisel tekkiv ühend­asutus jääks Pärnusse. Keskkonnainspektsioon tõi oma keskuse Pärnusse juba käesoleva aasta kevadel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare