-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSTeisipäeval jätkus Kehtna Elamu OÜ endise juhi kohtuasi

Teisipäeval jätkus Kehtna Elamu OÜ endise juhi kohtuasi

Siim Jõgis

Teisipäeval, 27. novembril sai jätku Kehtna Elamu OÜ endise juhi Aivo Tuurma kohtuasi. Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab teda Kehtna Elamu OÜ vara omastamises.

Protsess Tuurma üle sai alguse juba oktoobri lõpus ning jõudis teisipäeval, 27. novembril kirjalike tõendite esitamiseni. Istungid toimuvad Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas ning protsessi juhatab kohtunik Endla Ülviste.
Süüdistuse kohaselt sõlmis Aivo Tuurma OÜ Kehtna Elamu juhatuse liikmena lepinguid iseendaga ning omastas aastatel 2011-2014 asutuse eelarvevahendeid. Prokurör Küllike Kask on varem selgitanud, et süüdistuse järgi sõlmis süüdistatav vallale kuuluva ettevõtte esindaja ehk ametiisikuna iseendaga lepingu oma isikliku auto kasutamiseks ettevõtte heaks. „Avalikke ülesandeid täitev ametiisik ei tohi sõlmida iseendaga tehinguid, see toob kaasa ilmselge huvide konflikti,“ selgitas Kask. Eeluurimisega tuvastati tekitatud kahjusumma ligikaudu 26 000 eurot, suurem osa sellest rahast kulus liisingumaksete tasumiseks ning auto remondi- ja hoolduskuludeks.
Teisipäevasel istungil selgitas Aivo Tuurma kaitsja kohtule, et kõik kõnealused tehingud on Aivo Tuurma toime pannud Kehtna Elamu OÜ nõukogu liikmete teadmisel. Ta lisas, et seda kinnitab nõukogu esimehe Hans-Jürgen Schumanni allkiri nendel dokumentidel. „Nõukogu liikmete selja taga ei tehtud midagi,“ ütles ta. Samuti rõhutas ta, et kui Tuurma tegi selle autoga isiklikke sõite, on ta alati ostnud kütuse enda raha eest.
Raplamaa Sõnumid pakkus võimalust süüdistust kommenteerida ka Aivo Tuurmale, kes sellest loobus. Ta ütles, et ei ole valmis enne kommentaare jagama, kui kohtunik on oma otsuse teatavaks teinud.

Riigi Teataja veebilehel on kirjas, et protsess jätkub kolmapäeval, 16. jaanuaril 2019. Kehtna Elamu OÜ sajaprotsendiline omanik on Kehtna vallavalitsus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare