6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSValtu raamatukogu ja seltsimaja tähistasid 95. sünnipäeva

Valtu raamatukogu ja seltsimaja tähistasid 95. sünnipäeva

Haldi Ellam

1923. aastal asutatud raamatukogu ja seltsimaja tähistasid 95. sünnipäeva luulepäeva ja käsitöönäitusega.

Neljapäeval, 15. novembril toimus Valtu raamatukogu sünnipäevale pühendatud luulepäev. Valtu lasteaias Pesapuu, Valtu põhikoolis ning Valtu seltsimajas loeti eesti luuletajate loomingut. Raamatukogus oli luuleraamatute väljapanek. Seltsimajas oli pensionäride klubis külas ka luuletaja Milvi Panga oma luuleraamatutega.
Valtu põhikooli 3. klassi õpilaste draamaring Anne Archipovi juhendamisel esines oma mängulise luulekavaga „Mängida on mõnus“ nii koolimajas kui ka seltsimajas pensionäride klubi peol. Valtu põhikooli neljanda klassi juhataja Ebe Luige sõnul lugesid tema õpilased 2006. aastal neljandas klassis käinud õpilaste välja mõeldud luuletusi teemal „Maal on mõnus“ ning tõdesid, et lastel oli varem ilusam käekiri.
Valtu seltsimajas oli 18.-19. novembril käsitöönäitus, kus oli väljas 37 Kaerepere piirkonna inimese tehtud käsitööd. Nende seas oli lapitöid, erinevaid kudumeid, rahvarõivaid ning rahvuslikke rõivaid, heegeldatud kleite, kaltsuvaipu, keraamikat, sepiseid ning puidust valmistatud esemeid. Eksponeeritud oli ka pikaaegse käsitööringi juhendaja, eelmisel aastal lahkunud Õilme Laurimaa töid. Lisaks olid üleval Leida-Marie Randjärve akvarellid ning Kehtna kunstide kooli lõpetanud kohalike noorte maalid. Kaie Kulper, Luule Bortnikova ning Silva Veel tutvustasid näitusel väljas olnud käsitööesemeid ning nende valmimise tehnikaid.
Tähtpäevade tähistamise põhieestvedaja oli Valtu seltsimaja kauaaegne juhataja Helgi Sussi.
Valtu seltsimaja alustas tööd 1923. aastal, kui Valtu Haridusseltsi eestvedamisel osteti ära vana magasiaida hoone ning kohandati see seltsimajaks. Samal aastal asutati ka Valtu raamatukogu, mis sai alguse kohalike inimeste kingitud raamatutest. 95 aasta jooksul on raamatukogu tegutsenud kaheksas asukohas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare