11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSAvis Utilitas Rapla otsib Rain Veidemanile asendust

Avis Utilitas Rapla otsib Rain Veidemanile asendust

Siim Jõgis

Eelmise nädala kolmapäeval, 5. detsembril sai selgeks, et hooaega Avis Utilitas Raplas alustanud tagamängija Rain Veideman lahkub meeskonna juurest. Klubi pressiteates oli kirjas, et sellega sai tõeks üks kartusi. “See on olukord, milleks ei taha valmis olla, aga pead olema. Selline kokkulepe oli, seda tuleb austada, soovida Rainile vaid parimat ja liikuda ise edasi,” sõnas klubi mänedžer Jaak Karp.

Teatavasti sisaldas Veidemani ja klubi vaheline kokkulepe seda, et sobiva pakkumise korral on mängijal õigus siirduda välismaale. Seda võimalust ta kasutaski. Veidemani uus koduklubi on Itaalia võistkond Mantova Pompea. See muudab keeruliseks Avis Utilitas Rapla olukorra mängijatega. Jaak Karp tõdes, et uut mängijat oleks Veidemani asemele kindlasti vaja. Tema sõnul oleks esimene valik mõni kohalik Eesti mängija. Ometi on selge, et kodumaalt Veidemanile väärilist asendust leida on ülimalt keeruline kui mitte võimatu. Seetõttu ongi pilgud praegu pööratud lõunanaabrite lätlaste poole.
“Ühe konkreetse mängija suhtes oleme Lätis maad kuulanud, kuid tagasisidet veel saanud ei ole,” sõnas Karp. Ta lisas, et kindlalt oleks esimene valik võtta võistkonda mõni eestlane, seejärel lätlane, ent kui midagi muud üle ei jää, peab uue mängija tooma kaugemalt. Klubi olukorda ei muuda kuidagi kergemaks ka see, et 2019. aasta jaanuaris alustab ajateenistust meeskonna noormängija Marek Ruut. Seda küll õnneks spordiroodus, mis võimaldab rohkem aega pühendada treenimisele. “Me ei tea, kui suure panuse saab järgmisel aastal Ruut anda. Kindlasti ei ole see sada protsenti,” sõnas Karp.
Ta lisas, et asendus tuleb Veidemanile igal juhul leida. Eriti halb oleks see, kui mõni mängija veel vigastada ka saaks. “Me ei saa lubada, et meil mängijaid vähemaks jääb. Kas või sellepärast, et me saaks treeningul viis viie vastu mängida,” sõnas Karp.
Nüüd juba endine Avis Utilitas Rapla tagamängija Rain Veideman tegi uue koduklubi eest debüüdi pühapäeval, 9. detsembril. Mantova Pompea võõrustas koduväljakul liigatabelis viimast kohta hoidvat Cagliari Hertz’i. Kohtumine kulges väga võrdselt, ent lõpuks võttis napi 86:85 võidu ikkagi eestlase koduklubi. Mängu otsustavad punktid tõi Rain Veideman, realiseerides 7,9 sekundit enne normaalaja lõppu vabaviskejoonelt mõlemad teenitud visked. Külalised ei suutnud järelejäänud ajaga korvini jõuda ning Mantova teenis liigatabelisse juurde magusa võidu.
Platsil viibitud 30 minutiga tõi eestlasest tagamängija suurepärase visketabavuse juures 28 silma (kahesed 7/8, kolmesed 3/6, vabavisked 5/7), noppis kolm lauapalli, tegi kolm vaheltlõiget ning jagas kaks resultatiivset söötu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare