6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKodanikujulguse aumärgi pälvis ka kolm raplamaalast

Kodanikujulguse aumärgi pälvis ka kolm raplamaalast

Mari Tammar

3. detsembril andis justiitsminister Urmas Reinsalu üle 27 kodanikujulguse aumärki, mille pälvisid ka vaprad raplamaalased Kersti Mäevälja, Inga Talmet ja Kristo Kuusmann.
Kodanikujulguse aumärk antakse neile, kes on oma vapra tegutsemisega aidanud peatada kurjategijaid, toetanud abivajajaid ning panustanud aktiivselt ühiskonna turvatunde tagamisse.


Kristo Kuusmanni tunnustati tema merepäästealase tegevuse eest.
Lugu, mille eest Kersti ja Inga tunnustuse pälvisid, leidis aset aga septembrikuus Kehtnas. Justiitsministeeriumi kodulehel kirjeldatakse juhtunut järgmiselt: “Septembri lõpul helistas Kersti Mäevälja häirekeskusse, et on Raplamaal Kehtna alevikus pidanud kinni joobes mootorratturi. Mootorrattur oli tiirutanud kaupluse ümber ja sõitnud seejärel väga ebakindla stiiliga mööda kõnniteed lasteaia poole.
Kui juht lõpuks kukkus ja üritas mootorratast jälle püsti ajada, takistas Kersti Mäevälja tal ratast käivitamast. Kerstile tuli appi lähedal viibinud Inga Talmet, kes võttis võtme enda kätte. Mees ei allunud naiste korraldustele, vaid hakkas sõnakalt vastu, oli agressiivne ja tahtis joostes põgeneda. Visad naised hoidsid joobes mootorratturit kuni politsei saabumiseni kinni.”
Inga Talmet ütles, et sellel hetkel ei olnud aega hirmu tunda, vaid tuli tegutseda – purjus juht oli sõitmas ju tänaval, kus käivad ka koolilapsed ja lasteaialapsed. Kersti Mäevälja lisas, et tema jaoks oli tema käitumine selles olukorras täiesti elementaarne.
“Mees oli silmnähtavalt joobes ja arvas, et läheb mootorrattaga veel poodi leiba ostma,” jutustas Kersti ja ütles, et hirmu ta ei tundnud. “Ma olen tugev maanaine,” rääkis Kersti naerdes sellest, kuidas nad surusid mehe pingile istuma ja kutsusid politsei.
Tunnustus tuli mõlemale naisele üllatusena. “Ma isegi ei teadnud, et sellist tunnustust välja antakse,” ütles Kersti. Mõlemale naisele andis tunnustamisest teada Rapla politsei, kes oli naised ka tunnustamiseks esitanud.
“See oli ilus väike, aga pidulik vastuvõtt. Peeti kõnesid. Teiste seas kõneles ka justiitsminister Urmas Reinsalu. Olid ilusad ja sisukad kõned ning seejärel oli väike suupistelaud,” rääkis Kersti vastuvõtust. “See sündmus näitas, et Eestimaal on palju julgeid ja tegusaid inimesi,” lisas Inga Talmet.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare