3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSKabala saab viimase Raikküla piirkonnana avaliku mängu- ja treeningväljaku

Kabala saab viimase Raikküla piirkonnana avaliku mängu- ja treeningväljaku

Siim Jõgis

Endise Raikküla valla viimase asulana saab Kabala avaliku mänguväljaku ja välijõusaali. 20 000 eurot selle rajamiseks andis riigieelarve katuseraha kaudu Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Mänguväljaku ja välijõusaali projekti vedaja Tiia Sõber ütles, et seda on Kabalas oodatud pikka aega. Samale projektile loodeti investeeringut saada ka Rapla valla kaasava eelarve kaudu, ent toona jäädi napilt joone alla.
Rajamise käigus pannakse üles atraktsioone nii lastele kui ka täiskasvanutele. Ette on nähtud näiteks vedrukiik, ronimispüramiid, tasakaalurada ning kolm erinevat välitrenažööri. Tiia Sõber rääkis, et Kabalasse on plaanitud samasugused trenažöörid, nagu on näha Valtu teeristis või Kehtnas. Millal selle kõige ehitamiseks läheb, seda ei osanud Sõber veel öelda. Loomulikult on selge, et selleks tuleb ära oodata soojad ilmad.
Mänguväljak ja välijõusaal rajatakse Kabala spordimaja ning jalgpalliväljaku lähedusse. Tiia Sõber tõdes, et seni on Kabala viimane endise Raikküla valla piirkond, kus sellist mänguväljakut veel ei ole. “Loomulikult lootsime saada toetust Rapla valla kaasava eelarve kaudu, aga seal jäime esimesena joone alla,” sõnas Sõber. Ta avaldas lootust, et ehk saab selle avada juba 2019. aasta suvel, et siis minna järgmisele sügisele vastu uue mängu- ja treeningväljakuga.
Lisaks sellele projektile laekub Rapla valda veel riigieelarvest jagatud katuseraha. Erakond Isamaa andis 10 000 eurot Rapla lasteaiale Pääsupesa mööbli soetamiseks. Lasteaia Pääsupesa kolimine uutesse ruumidesse Kellukese lasteaias on olnud avalikkuse silme all juba mõnda aega ning ka jagatud 10 000 eurot on sellega seotud.
Rapla valla haridusnõunik Tiina Roosimägi selgitas, et selle raha eest soetatakse mööblit Kellukese lasteaeda üle viidavatele erirühma lastele. Nende rahaliste vahenditega kaetakse laudade, toolide, kappide, riiulite ja voodite soetamine. “Praegu on neil Pääsupesas kasutuses väga vana mööbel,” sõnas Roosimägi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare