14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKehtna KHK õpilased võistlesid lumerajasõidus

Kehtna KHK õpilased võistlesid lumerajasõidus

Mariliis Vest

Reedel said Kehtna kutsehariduskeskuse tehnikavaldkonna õpilased näidata oma oskusi lumerajasõidus, parimaks osutus kolmanda kursuse õpilane Kaspar Valdna.

Tänavune lumerohke talv on soosinud neid, kelle hobi autodega lumerajal vuramine. Ka kooliõpilaste seas on ala populaarne ja nii otsustaski Kehtna KHK tehnikavaldkonna meeskond eesotsas õpetaja Mati Männaga korraldada esmakordselt esimese, teise ja kolmanda kursuse õpilastele lumerajasõiduvõistluse.
Aset leidis mõõduvõtt spetsiaalselt võistluse jaoks loodud kahekilomeetrisel rajal, mis asub kooli õppesõiduplatsi kõrval oleval põllul. Õigete võistlustingimuste loomiseks nähti küllaga vaeva: lükati lund, veeti vett ja siluti.
Sõitmiseks andis tehnikavaldkond välja kolm autot, millega tuli kõigil võistlejatel rada läbida. Esimene oli esiveoline Opel Vectra, teine tagaveoline Žiguli VAZ 2106 ning viimane nelikveoline Suzuki Jimny. Tehnika vedas aga teatavas osas alt. Juba esimesel ringil loobus tagaveoline masin ning poole võistluse pealt nelikveoline. Tagaveoliste klassis mindi edasi ühe õpilase, Anti Muuga BMW 520-ga ning nelikvedu jäi arvestusest välja.
Kõikidel võistlejatel tuli masinatega läbida kaks ringi. Ajad liideti ja nii selgusidki parimad. Võistlus oli pingeline kuni lõpuni välja – algul näitas parimat tulemust esimese kursuse õpilane, aga viimase ringiga kaotas ta oma edu.
Paremusjärjestuses tuli esimesele kohale kolmanda kursuse õpilane Kaspar Valdna (12.17,15), hõbemedalile teise kursuse noormees Joel Düüna (12.27,67) ning pronksile kolmanda kursuse õpilane Renno Lahe (12.28,37), kes edestas neljandat kohta vaid 33 sajandikuga. Kokku läbis raja kuusteist osalist, sealhulgas tehnikavaldkonna õppesõidumeister Heiki Teder, kes noortele küll oma tulemusega silmad ette tegi, kuid kelle sõidud arvesse ei läinud.
Auhinnaks sai esikolmik karika, medali ja diplomi ning vastavalt 50-, 30- ja 20-eurose Hepa OÜ kinkekaardi. Kõik osalejad said meenemedali.
Tehnikavaldkonna õpetaja Mati Männa sõnul on üritus oluline eelkõige selleks, et tekitada poistes veel suuremat huvi tehnika vastu.
“Hea oli see, et tehnikavaldkonna poistega oli meil kokkulepe, et kui rajal midagi ära lõhutakse, teevad nad selle pärast garaažis ise korda. Siis nad näevad, kui kerge on midagi lõhkuda ja kui keeruline pärast parandada,“ ütles õpetaja. Samuti tõi tema sõnul lumerajasõit suurt vaheldust igapäevasesse õppetöösse, mis on samuti koolis käimisel oluline.

Võistluse läbiviimisele aitasid kaasa kohalikud ettevõtted, nii Kehtna Mõisa OÜ kui ka Rodnas OÜ.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare