9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKertu Laak: Euroopa meistrivõistlused on praegu minu suurim unistus

Kertu Laak: Euroopa meistrivõistlused on praegu minu suurim unistus

Siim Jõgis

Eesti võrkpallinaiskonnal ja ühel võistkonna liidril Kertu Laagil on võimalik täna, 9. jaanuari õhtul viia täide suur unistus, milleks on jõudmine Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Selle kindlustamiseks tuleb alistada võõrsil Soome või loota, et Tšehhi kaotab sama alagrupi mängus Rootsile.

Üks suur vaatemäng on Eesti publikule juba pakutud. Pühapäeval, 6. jaanuaril alistati EM-valikturniiri eelviimases kohtumises Rootsi 3:1 (19:25, 25:23, 25:17, 25:23).
Tartu Ülikooli spordihoones peetud kohtumises näitas hiilgavat mängu Kohila võrkpalliklubi kasvandik Kertu Laak. Kokku panustas ta Eesti koondise kontosse 21 punkti ning tõi võimsa löögiga ka mängu viimase ning võiduka punkti. Tänu sellele säilisid Eesti koondisel kõik võimalused jõuda Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Võiks isegi öelda, et võit Rootsi üle viis Eesti naiskonna EM-i lävele. Kui nüüd suudetaks teha ka viimane samm üle selle läve, oleks see ajalooline saavutus, sest kunagi varem ei ole Eesti naiskond suurturniiril mänginud.
Eesti on praeguse seisuga E-alagrupis 9 punktiga teisel kohal. Soome on 10 punktiga liider, Tšehhi 8 punktiga kolmas ja Rootsi neljas. Kokku on kuus alagruppi, finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saanud naiskond. Soome on igal juhul tugev vastane, ent samas mitte alistamatu. Augustis võideti Kalevi spordihallis Eestit 3:2 ning sealt edasi alistati kõik vastased kuni 5. jaanuarini, mil tunnistati Tšehhi paremust. Soome on juba praegu pääsu EM-i finaalturniirile kindlustanud. Küll aga ei tähenda see, et nad võiksid jala sirgu lasta, sest jätkuvalt on teadmata alagrupi võitja. Selleks võib osutuda Soome, ent soodsate tulemuste kokkulangemisel ka Eesti.
Pühapäevane mäng Rootsi vastu algas eestlannade jaoks ebalevalt ning esimeses geimis tuligi tunnistada külaliste 19:25 paremust. Sealt edasi suudeti end koguda ning kõik geimid lõpuks enda kasuks pöörata. Eesti rünnakuid vedasid pühapäeval Kertu Laak ja Kristiine Miilen, Laak panustas võitu 21 punkti, Miileni arvele kogunes 15, Nette Peit lisas 14 ja Kristel Moor 9 punkti.
Eesti koondise peatreeneri Andrei Ojametsa kommentaar volley.ee veebilehe vahendusel: “Ilusaks ei saa seda mängu nimetada, aga parem kole võit kui ilus kaotus. Väga väärtuslik võit ja loodan, et see annab naistele Soome mänguks samuti enesekindlust. Väga meeldiv on sellise publiku ees mängida. Naised hakkavad seda ka ajapikku nautima, mitte kartma,” lisas peatreener ja tunnistas, et kui keegi oleks talle paar aastat tagasi öelnud, et naiste koondis saab nautida mitme tuhande inimese marulist kaasaelamist, oleks ta ütlejat hullumeelseks pidanud.
Pühapäevase mängu vaheajal kuulutati välja hooaja 2017/18 parimad võrkpallurid, treenerid, kohtunikud ja sekretärid. Parimaks naisvõrkpalluriks valiti teist aastat järjest rahvusnaiskonna rünnakuliider Kertu Laak, kes mängib klubivõrkpalli Soomes Salo LP Viesti ridades. Parimaks meesvõrkpalluriks valiti juba kolmandat aastat järjest rahvusmeeskonna liider Robert Täht, kes liikus sel hooajal Poola liigast Türki Izmiri Arkasesse.

Küsimustele vastas üks Eesti koondise liidritest, Kohila võrkpalliklubi kasvandik Kertu Laak

Pühapäevane kohtumine Rootsi vastu oli igati võimas vaatemäng. Mis mõju oli mängule sinu arvates sellel, et Eestile tuli kaasa elama täismaja publikut?
Kindlasti oli suurel publikuhulgal mängule suur mõju. Mängu alguses lõi rahvarohke saal võib-olla natuke mingisuguse krambi sisse, aga edasi suutsime seda nn seitsmendat mängijat enda heaks ära kasutada. Igal juhul ülimalt positiivne vaatepilt ja emotsioon!

Kas Soome vastu ootate veel raskemat kohtumist?
Soome vastu mäng kindlasti midagi lihtsat ei saa olema, kuna tegemist on ikkagi alagrupi liidritega ja võitlus käib ka alagrupi esikoha eest. Nii et ei saa oodata, et soomlased sirge jalaga mängima tulevad, isegi kui neil edasipääs juba kindel.

Kui suur unistus on sinu jaoks mängida Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril?
EM-finaalturniir on vist hetkel mu kõige suurem unistus, kuna see on nii käegakatsutav! Sellega teeksime mitte ainult võrkpalli-, vaid ka terve Eesti naiste spordi ajalugu!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare