6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKreekas mängivate eestlaste vastasseisust väljus võitjana Laane

Kreekas mängivate eestlaste vastasseisust väljus võitjana Laane

Siim Jõgis

Kreeka korvpalli esiliigas mängib kolm eestlast – Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja ja Sten-Timmu Sokk. Möödunud laupäeval, 5. jaanuaril läksid omavahel vastamisi Laane ja Soku koduklubid Kosi Ippokratis ja Thessaloniki Iraklis. Sel korral võttis 69:61 võidu Kohilast pärit Rait-Riivo Laane koduklubi Ippokratis.

Kohtumine oli igal juhul tähtis, sest vastamisi läksid tabeli ülemise poole võistkonnad. Kosi Ippokratis võitleb koha eest play-off’is ning Soku koduklubi Thessaloniki Iraklis heitleb meistritiitli nimel. Rait-Riivo Laane mängis 29 minutit ja viskas 15 punkti (kahesed 3/9, kolmesed 3/6). Lisaks võttis ta 5 lauapalli, andis 3 korvisöötu ja tegi 3 isiklikku viga. Sten-Timmu Sokk viibis platsil 28 minutit ja viskas 12 punkti (kahesed 0/5, kolmesed 4/11). Tema nimele jäi veel 3 lauapalli, 9 korvisöötu, üks vaheltlõige ja 4 isiklikku viga.
Laane ütles, et kuigi on tore, kui eestlased lähevad kodumaalt kaugel üksteisega vastamisi, oli see mäng tegelikult nagu iga teine. “Mingit teistsugust ettevalmistust või tunnet küll ei olnud, et teine eestlane vastu tuleb,” sõnas Laane. Loomulikult oli mäng oluline mõlemale poolele. “Me loodame jõuda play-off’i ning selleks tuleb kodumängud igal juhul võita,” sõnas Laane.
Ippokratis asub Kreeka esiliiga tabelis praegu neljandal positsioonil. Laane ütles, et kuigi tabelikohaga võib esialgu rahul olla, vajab mängupilt parandamist. Eriti praeguses olukorras, kus järgmistes voorudes tuleb minna vastamisi tabelis eespool olevate tiimidega. Järgmisena võetakse 12. jaanuaril võõrsil mõõtu Ermis Agias’e meeskonnaga, kes on tabelis kolmas.
Endise Rapla meeskonna mängija Martin Paasoja koduklubi Ateena Psychiko pidi viimases voorus vastu võtma valusa 62:63 kaotuse Charilaos TM tiimilt. Paasoja viskas 11 punkti ja võttis 10 lauapalli. Psychiko asub Kreeka esiliigas üheksandal positsioonil. Kokku on meeskondi kuusteist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare