6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMaakonna parim võistkond tähistas olulist tunnustust võiduga

Maakonna parim võistkond tähistas olulist tunnustust võiduga

Siim Jõgis

Hiljuti maakonna parimaks võistkonnaks valitud korvpallinaiskond Payless Rapla tähistas seda tunnustust võiduga Keila korvpallikooli üle. Kohtumine peeti teisipäeval, 18. detsembril Keila kooli võimlas ning Payless Rapla võidunumbrid olid 62:76.

Suurim skooritegija oli Katarina Tamm, kes tõi Rapla kontosse tervelt 27 punkti. Sealjuures tabas ta kümnest vabaviskest kümme. Võitjate poolelt lisas Marie Roosalu 17 ning Kristel Viljus 12 punkti. Poolajapausile minnes oli Keila naiskonna edu 36:29. Teisel poolajal panid Rapla mängijad aga sisse teise käigu ning viskasid kolmanda ja neljanda veerandajaga 21 punkti rohkem kui Keila naiskond.
Payless Rapla mängib Eesti tugevuselt teises sarjas – Olybet naiste korvpalli II divisjonis. Alates tänavusest hooajast on naiskonna treener Viljo Sinikas. Ta ütles, et teisel poolajal tegutsesid mängijad kaitses võistkondlikumalt ning see tagaski edu. Samuti toetas pikk pink, kes kaasa elas ja omasid toetas. Esimese poolaja kohta ütles Sinikas, et võistkond oli uimane ning visked ei läinud sisse. Teisel poolajal paranes pilt märgatavalt ning tulemuseks oligi 14-punktiline võit. Omamoodi innustus oli Sinikase sõnul kindlasti ka see, et nädal aega varem oli Payless Rapla nimetatud maakonna parimaks võistkonnaks.
2018 aastaks on Payless Rapla mängud peetud. Hooaeg jätkub 2019. aasta alguses kodumänguga, ent kuupäev on veel täpsustamisel. Payless Rapla peab oma kodumänge Sadolini või Alu spordihoones.
Maakonna parima võistkonna staatus teeniti siiski välja tulemuste eest eelmisel hooajal. 2017. aasta detsembris teeniti hõbemedalid naiste karikavõistluste finaalis. Kahe mängu kokkuvõttes jäädi finaalseerias alla Tallinna naiskonnale OSK. Tänavu kevadel teeniti hõbemedalid ka Olybet naiste korvpalli II divisjonis. Heade tulemuste tõttu saadi end proovile panna ka Eesti tugevamate naiskondade vastu ning I divisjoni arvestuses saadi neljas koht.
Payless Rapla abitreener Kaia Milling rääkis, et maakonna parima võistkonna tunnustus tuli üllatusena. „Eks ta natuke üllatav oli, sest meil on olemas ka meeskond, kes tuli Alexela korvpalli meistriliigas pronksile. Meie tulime karikavõistlustel hõbedale, meistriliigas neljandale kohale ja esiliiga arvestuses samuti hõbedale,“ rääkis Milling.
Kõige väärtuslikumaks peab ta neist karikavõistluste hõbedat. Ennekõike just seetõttu, et karikavõistluste konkurentsis osalesid ka meistriliiga võistkonnad. Ometi läks nii, et finaalis olid vastamisi kaks esiliiga naiskonda – OSK ja Payless Rapla. Juba finaalipääs ning poolfinaalis G4S Noorteliiga alistamine oli saavutus omaette.

Hooajal 2016/17 esindas Raplat naiste meistriliigas FCR Media/Rapla. Kahjuks jäi see toona üheaastaseks projektiks. Nüüd on esiliigas mängiv Payless Rapla võtnud endale sama sihi – jõuda mängima Eesti kõrgeimale tasemele. „Meie praegune tase jääb meistriliiga jaoks veel lahjaks, aga loodetavasti tuleb häid nooremaid mängijaid peale ja see on kindlasti meie eesmärk jõuda meistriliigasse,“ sõnas Milling.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare