9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMahtra muuseum saab Juuru vallamajas uusi ruume

Mahtra muuseum saab Juuru vallamajas uusi ruume

Mari Tammar

Rapla vallavolikogu 20. detsembri istungil otsustati endise Juuru vallamaja tänase teenuskeskuse ruumid anda tasuta Sihtasutuse Juuru ja Hageri Kihelkonna Muuseumid kasutusse.

Juuru teenuskeskuse piirkonnajuhi Aili Normaku sõnul hakkab muuseum kasutama neid ruume nii hoidlatena kui ka ekspositsioonipindadena. “Osa ruume jääb teenuskeskusele, osa muuseumile ja osa ühisesse kasutusse,” ütles Normak. Sellise koostööni viisid asutuste mõlemapoolsed huvid. “Teenuskeskusel ei ole nii palju ruume vaja, samas muuseumil on just ruume puudu,” selgitas Normak.
Seda, et teenuskeskuse töö ja muuseumi tegevus üksteist segama hakkaks, Normak ei usu. “Need ruumid on suhteliselt hästi eraldatud, läbikäimist üksteise ruumidest ei ole. Muidugi, kui tullakse ekspositsiooni vaatama, peaks muuseumitöötaja kindlasti kohal olema,” ütles Normak.
“Juuru vallamaja on ajalooline hoone. See on ehitatud 1892. aastal spetsiaalselt vallamajaks ja sellest ajast peale on siin katkematult ka kohalik võim toimetanud – ka nõukogude ajal oli siin külanõukogu. Selliseid maju, kus see järjepidevus on kogu aeg olemas olnud, on Eestis ehk kümmekond, võib-olla pole niigi palju. Soov on anda sellele majale väärikas tulevik ja samas, et ka teenuskeskus saaks oma tööd jätkata,” rääkis Normak. “Hästi sobiks siia majja omavalitsuse ajalugu kajastav ekspositsioon, aga nii täpselt, mis ekspositsioon siia tuleb, ei ole me veel arutanud,” ütles Normak.
Maja on praegu suhteliselt heas korras, sisemine remont on tehtud. Samas nentis Normak, et kunagi tuleb kindlasti võtta plaani katusevahetus ja fassaaditööd.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare