-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMärjamaa vallavanema palk tõusis

Märjamaa vallavanema palk tõusis

Helerin Väronen

Eilsel Märjamaa volikogu istungil oli üheks päevakorrapunktiks uuele vallavanemale Merlin Suurnale töötasu määramine. Volikogule tehti ettepanek määrata töötasuks 3000 eurot kuus. See tõstatas enam kui pool tundi kestnud arutelu volikogu liikmete seas.

Ago Kirsipuu tegi ettepaneku määrata kuutasuks 2500 ja maksta aasta lõpus preemiat, kui töötulemused on näha. Ta ulatas volikogu esimehele Urmas Kristalile nii-öelda kirja jõuluvanale, kus seisis, et Suurna soovib sama suurt palka kui on Narva ja Haapsalu linnapeal.
Kuigi ettepaneku seletuskirjas oli märgitud, et mitmel väiksema rahvaarvu ja territooriumiga vallal on vallavanemate palk palju suurem, tõid 3000-eurose töötasu vastu seisjad välja, et paljudes suuremates valdades on vallavanemate töötasu väiksem. Läbi käis ka lause, et mitte vaid ülesandeid ja vastutust ei tule vallavanemal jagada, vaid ka tunnustust. Ja seekord arutuse all olev palk ei oleks sellega vastavuses, kuna teiste vallavalitsuse liikmete palk tõuseb 4%, vallavanemal aga umbkaudu 20%. Samuti ei ole teada, millised on täpselt uue vallavanema eesmärgid ja visioonid sellel ametikohal.
Pärast kümneminutilist mõttepausi võeti vaatamata päris suurele vastuseisule ettepanek määrata Suurna töötasuks 3000 eurot 11 poolthäälega vastu. Sellega saab Merlin Suurnast Rapla maakonna kõige kõrgema palgaga vallavanem.

Vallavanemate palgad 2018. aasta seisuga

Piret Minn, Rapla vallavanem – 2700 eurot
Heiki Hepner, Kohila vallavanem – 2600 eurot
Indrek Kullam, Kehtna vallavanem – 2600 eurot

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare