14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla vallas tõuseb prügiveo hind 60 protsenti

Rapla vallas tõuseb prügiveo hind 60 protsenti

Siim Jõgis

Rapla vald kuulutas eelmise aasta 26. septembril välja riigihanke eesmärgiga leida Rapla valla haldusterritooriumile jäätmeveoteenuse osutaja.

Hankes osalesid mõlemad Eestis prügivedu osutavad suured ettevõtted – Eesti Keskkonnateenused AS ja Ragn-Sells AS. Edukaks osutus Eesti Keskkonnateenused AS-i pakkumine.
Vallavalitsus on hanke tulemused kinnitanud, kuid uut lepingut veel allkirjastatud ei ole.
Tarbija jaoks tähendab uue lepingu sõlmimine Eesti Keskkonnateenused AS-ga selget hinnatõusu.

Praegu maksab ühe kuupmeetri segaolmejäätmete vedu ja käitlus 10 eurot ja 14 senti, uus hind on 16 eurot ja 37 senti. See tähendab, et tarbijaid ootab lepingu allkirjastamise järel ligikaudu 60-protsendiline hinnatõus.
Rapla abivallavanem Meelis Mägi tõdes, et hinna kerkimine on tõesti suur. Ta lisas, et tegelikult kaaluti vallavalitsuses ka seda võimalust, et kuulutada hange nurjunuks. Samas ütles ta, et paremat väljapääsu oleks olnud raske leida. Eestis lihtsalt ongi ainult kaks suurt ettevõtet, kes seda teenust osutavad. Mägi sõnul uuriti Harjumaa omavalitsuste käest neil kehtivaid hindu ning seal jääb ühe kuupmeetri segaolmejäätmete vedu 12 ja 20 euro vahele. Mägi sõnul põhjendas teenusepakkuja hinnatõusu elu kallinemisega – kallimaks on läinud nii prügi põletamine kui ka kütus ning tõusnud on ka töötajate palgad.
Rapla valla korraldatud riigihankes kogus Eesti Keskkonnateenused AS vastavalt hindamiskriteeriumitele 97,18 punkti ning Ragn-Sells AS 70,25 punkti. Leping sõlmitakse Eesti Keskkonnateenused AS-ga kuni 31. oktoobrini 2023. aastal. Meelis Mägi rõhutas, et praeguse seisuga ei ole uuele lepingule veel alla kirjutatud, mis tähendab, et praegu kehtib jätkuvalt senine hind ehk 10 eurot ja 14 senti kuupmeetri kohta. Kõige varem hakkab uus hind kehtima tänavu 1. veebruaril. Vallavalitsus lubas sellest muudatusest jooksvalt teada anda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare