6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTeisel jõulupühal sai end Kaereperes proovile panna discgolfis

Teisel jõulupühal sai end Kaereperes proovile panna discgolfis

Siim Jõgis

Discgolf ehk maakeeli kettagolf on populaarsust koguv spordiala nii Eestis kui ka maailmas. Pole imestada, et ka Raplamaal on harrastajaid omajagu. Teisel jõulupühal, 26. detsembril korraldas discgolfi klubi Vunk võistluse Kaerepere rajal.

Üks selle eestvedajaid Artur Ojasalu ütles, et võistlusmoment oli seekord teisejärguline. Klubi visioon on panna käima regulaarsed treeningud nii noortele kui ka täiskasvanutele.
Teisel jõulupühal käis Kaereperes discgolfi mängimas ligikaudu nelikümmend inimest. Ojasalu sõnul pole harukordne ka see, kui Kaerepere rajal on päevakutel käinud kuni üheksakümmend mängijat. Mäng ise on igati atraktiivne, sest see toimub värskes õhus, selles on hasarti ning seda saab mängida terve perega koos.
“Viimase viie aasta jooksul on toimunud Eestis plahvatus nii mängijate arvu kasvu kui ka radade ehitamise poolest. Julgen öelda, et discgolf on Eestis üks harrastatumaid spordialasid,” rääkis Ojasalu. Tema hinnangul võib Eestis olla harrastajaid 10 000 – 15 000. Umbes paar tuhat neist mängivad kettagolfi suurema regulaarsusega.
Kaereperes tegutsev klubi Vunk korraldas 26. detsembri sündmuse lisaks sportlikule poolele ka selleks, et oma tegevust avalikult näidata. Samuti selleks, et leida huvilisi, kes oleksid valmis klubi tegemistega liituma. Kaks uut liiget leitigi. Discgolfi klubi Vunk tegevus ulatub tagasi 2018. aasta kevadesse. Ametliku asutamiseni jõuti sama aasta suvel.
“Uus suund on haarata kaasa noori, kes hakkaksid kaasa lööma põhihooaja päevakutel,” rääkis Ojasalu. See tähendaks osalemist ka treeningutel. Need said alguse juba eelmise aasta oktoobris ning toimusid ka novembris ja detsembris.
Ojasalu tõdes, et väga palju osalejaid küll ei olnud. Treeninguid viis läbi Taimo Seemer. Selgeks sai see, et treeningute edukaks jätkamiseks oleks vaja, et huvilisi tuleks neile kaugemaltki kui ainult Kaereperest. Ojasalu ütles, et kavas on avada treeninggrupid lisaks noortele ka täiskasvanute jaoks. Lisaks Kaereperele tegutseb discgolfi klubi veel Märjamaal nimega Märjamaa DG klubi Easy4. See oli esimene discgolfi klubi, mis Raplamaal asutati.
Rapla maakonnas on praegu olemas discgolfi rajad Järvakandis, Kaereperes, Palukülas, Raplas, Selis, Pirgus, Kohilas ja Märjamaal Järta terviseraja juures. Ametlik hooaeg kestab aprillist augustini, ent mängida saab ka muul ajal. Ojasalu tõi spordiala eelisena välja just selle, et mängida saab terve perega. Samuti ei ole varustus väga nõudlik. Näiteks Kaereperes saab laenata kettaid Valtu spordimajast. Ojasalu mängib ka ise aktiivselt ning ütles, et tal on kettaid juba liigagi palju kogunenud. Tegelikult on võimalik hästi mängida ka väga minimalistlikult – kõigest kahe kettaga.
Kokku on neid kolme tüüpi – Putter, Midrange ja Driver. Terminid on ingliskeelsed ning nende tähendus on järgmine: Putter on mõeldud lähivisete jaoks, Midrange lendab juba natuke kaugemale ning Driver lendab kõige kaugemale. Olgugi et praegu ei ole aktiivne hooaeg, saab Ojasalu sõnul kettagolfi mängida ka talvistes tingimustes. Vähemalt seni, kuni väljas ei ole külmem kui -5 kraadi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare