-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSTõelises thriller-mängus õnnestus kodusaalis alistada BK Liepaja

Tõelises thriller-mängus õnnestus kodusaalis alistada BK Liepaja

Rapla korvpallikool

Kõigi Rapla korvpallisõprade laupäevaõhtusse tõi olulisel määral põnevust juurde Sadolini spordihoones peetud mäng BK Liepajaga. Tasavägise kohtumise võit õnnestus seekord koju jätta – Avis Utilitas Rapla võidunumbrid olid 99:96.

Avaminutitest peale oli üsna selge, et kohtumine lihtsaks ei osutu. Ehkki kodumeeskond alustas parema häälestatusega ning suutis kiirelt eduseisu haarata, hoidis Liepaja end liidritel kindlalt kannul. Kiire mängutempoga avaveerandi lõpuks oligi vahe juba minimaalne, Rapla peal 25:24.
Teise veerandi esimestel minutitel suudeti edust veel kinni hoida, aga õige pea see muutus. Liepaja sai hea hoo üles, mida nad viimastel kuudel mitme vastase vastu näidanud on, ja tagaajaja rolli oli nüüd surutud hoopis kodumeeskond. Liepaja täpse käega tagamängijad hoolitsesid selle eest, et vahe uuesti kuni kuue punktini kärises. Rapla poolelt hoidis aga olukorra kontrolli all eelkõige kapten Kajupank, kelle dikteerimisel Liepajat samas ka eest ei lastud. Poolaeg külalismeeskonnale 48:43.
Kogu teine poolaeg kulges äärmise tasavägisuse tähe all. Kahekümne mänguminuti jooksul lõi viik tabloole ette rohkem kordi, kui pealtvaataja lugedagi jõudis, ning kuna initsiatiiv oli mängupildis siiski kergelt külaliste käes, oli pinge Rapla saalis pidevalt õhus. Päriselt saigi mäng otsustatud alles viimastel hetkedel – 49 sekundit kellal ja tablool oli viimane viigiseis, 95:95. Seejärel lahendas allesjäänud aja edukamalt kodumeeskond – pärast vastaste üht tabatud vabaviset Hunter Michelsoni lay-up, Indrek Kajupanga tubli lauavõitlus, välja võideldud viga, kaks tabavat vabaviset ja skoor 99:96. Samad numbrid jäid tabloole ka mõni sekund hiljem, kui kõlas lõpusireen.
Rapla kangelane oli laupäeva õhtul kahtlemata Indrek Kajupank, kes tõi võimsad 28 punkti, lisaks ka 4 lauapalli. Topeltduubliga 20 punkti + 11 lauapalli andis oma tugeva panuse võidu suunas ka Dominique Hawkins.
Avis Utilitas Rapla sõidab järgmiseks kohtumiseks Tallinnasse, 3. veebruaril võtab meeskonna seal vastu TalTech. Kodusaali on põhjust sammud seada neljapäeval, 7. veebruaril, kui Raplasse sõidab turniiritabelis väga lähedal asuv rivaal Pärnu Sadam. Sellest mängust võit võtta on absoluutselt põhimõtteline küsimus ja selleks on kuuenda mehena väljaku kõrvale kahtlemata vaja kõiki Rapla kossufänne!

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare