13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusUue peatreeneri ametissenimetamisega kaasnevad elevus ja optimism

Uue peatreeneri ametissenimetamisega kaasnevad elevus ja optimism

Siim Jõgis

Avis Utilitas Rapla meeskonda ootavad ees põnevad ajad. Uue peatreeneri ametissenimetamisega kaasneb alati teatud hulk elevust ja optimismi. Eriti nüüd, kui Toomas Annuki esimesed kaks kohtumist peatreeneri kohusetäitjana lõppesid võitudega.

Tema esimene kodumäng ametliku peatreenerina oli teisipäeva, 22. jaanuari õhtul Sadolini spordihoones tugeva Riia VEF-i vastu. Mängu tulemust siinkohal kahjuks kajastada ei saa, sest leht oli mängu alguseks juba trükki läinud. Küll aga ütles peatreener Annuk Raplamaa Sõnumitele antud intervjuus enne mängu, et isikkoosseisuga on seis nigelavõitu. Pole ka imestada, kui niigi hõreda koosseisuga meeskonnast teenib Marek Ruut parajasti aega Eesti kaitseväes ning Sven Kaldre on vigastusega väljas. Jätkuvalt annab tunda ka Rain Veidemanist tühjaks jäänud koht, kes jätkas oma karjääri Itaalia klubis Mantova Pompea.
Toomas Annuk ütleb ka tänases intervjuus, et uue tagamängija toomine meeskonda on esimese järgu prioriteet. Kui see saadakse paika, püütakse meeskonna juurde kaasata ka uus abitreener. Kõike seda tehakse eesmärgiga kindlustada koht Olybet Eesti-Läti ühisliiga play-off’is.
22. jaanuari seisuga paiknes Rapla meeskond liigatabelis üheksandal kohal, mille kohta ütles Annuk, et sellega rahul olla ei saa. Kevadel peetavatele play-off mängudele pääseb kaheksa tugevamat. Loomulikult soovitakse järelejäänud põhiturniiri mängudega tõestada enda kuuluvust Eesti ja Läti kaheksa tugevama sekka. Järgmine mäng ootab ees juba eeloleval laupäeval, 26. jaanuaril, kui Sadolini spordihoones võõrustatakse BK Liepaja meeskonda.
Aivar Kuusmaa vedas Rap­la meeskonda peatreenerina alates 2014. aasta märtsist kuni 2018. aasta viimaste päevadeni. Viimaseks naelaks kirstus sai 22. detsembril saadud veenev kaotus Tallinna Kalev/TLÜ-lt. Seega kestis tema periood peatreenerina rohkem kui neli ja pool aastat. Selle aja sisse mahtus nii ülevaid medalivõite kui ka valusaid kaotusi. Näiteks võib ühe valusa kaotusena meenutada 28. veebruaril 2017. aastal võõrsil saadud kaotust Pärnu meeskonnalt tulemusega 49:65. Pärast kohtumist antud intervjuus ütles Kuusmaa, et vabandab meeskonna nimel kõikide Pärnusse sõitnud Rapla fännide ees.
Läks kõigest paar kuud mööda ja Rapla mängijate kaelas rippusid Eesti meistrivõistluste hõbemedalid. Veebruarisse jäänud valusa kaotuse võis unustada. Aivar Kuusmaa panus ja töö Rap­la korvpalli heaks on enam kui märkimisväärsed. Kolm pronksmedalit ja üks hõbe kõnelevad iseenda eest. Küll aga tekitasid väikese lainetuse möödunud nädalavahetusel ajakirjanduses ilmunud Aivar Kuusmaa kommentaarid. Eesti Päevalehes ilmus artikkel pealkirjaga “Aivar Kuusmaa: võtsin meeskonda ussi ja meeskond kaotas minu näo”. Raplamaa Sõnumitele antud intervjuus vastab Toomas Annuk sellele selgelt, et need kommentaarid meeskonda ei kõiguta. Oma asja tehakse edasi.
Kõigepealt soovitakse jõuda Olybet Eesti-Läti ühisliiga kaheksa parema sekka ning sealt minnakse samm sammu haaval edasi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare